Meillä tehtiin vuoden parisuhdeteko

Parisuhdetyö on Killi Jokilalle tapa elää. Se on osa työtä ja samalla myös harrastus.

Parisuhdetyö on Killi Jokilalle tapa elää. Se on osa työtä ja samalla myös harrastus.

Juba Tuomola, Juha Tapio,  Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen ovat kaikki saaneet saman tunnustuksen, joka myönnettiin tänä vuonna Lempäälän ja Vesilahden parisuhdetyön tiimille. Tiimin perustajajäsen ja pitkäaikainen vapaaehtoistyöntekijä Killi Jokila on siis myönnetystä palkinnosta syystäkin ylpeä. Kataja ry myönsi vuoden parisuhdeteko –tunnustustuksen valtakunnallisilla parisuhdepäivillä 8.11.nyt neljännen kerran, ja palkinnon vastaanottivat tiimin puolesta Killi ja Esa Jokila.

Vapaaehtoisverkosto koottiin vuonna 2006 pohtimaan, millaisia parisuhdepalveluita pareille voitaisiin tarjota. Mukaan kutsuttiin alle kymmenen hengen joukko lempääläläisiä ja vesilahtelaisia Lempäälän silloisen kappalaisen, Timo Tavastin, johdolla.
Kuvassa vasemmalta Parisuhdekouluttaja Sari Liljeström Kataja ry, parisuhdekouluttaja, Killi ja Esa Jokila sekä Liisa Välilä, Kataja ry:n toiminnanjohtaja

Kuvassa vasemmalta Parisuhdekouluttaja Sari Liljeström Kataja ry, parisuhdekouluttaja, Killi ja Esa Jokila sekä Liisa Välilä, Kataja ry:n toiminnanjohtaja

Lähtölaukaukset parisuhdetyöhön kuultiin kuitenkin jo vuonna 2003, kun tuolloin perhetuvalla työskennellyt Killi Jokila järjesti yhdessä Ulla-Riitta Heiskasen kanssa lasten vanhemmille ensimmäisen parisuhdeillan. Mukana oli ensin kaksi tupaa, seuraavaan tuli mukaan jo kolmas, ja niin alkaneesta lumipalloilmiöstä syntyi erilaisia kursseja ja luentoja sisältänyt vuosiohjelma pariskunnille.

Tiimi on seitsemän vuoden ajan ideoinut muun muassa parisuhdeiltoja erilaisilla teemoilla ja romanttisen iltapalan, joka sisältää leppoisan johdatuksen parisuhteen ydinkysymyksiin. Parhaimmillaan parisuhdeilloissa on ollut yli yhdeksänkymmentä kuulijaa.
Tunnustuspalkinnollaan Kataja Parisuhdekeskus ry haluaa nostaa esiin seurakunnan ja kunnan yhteistyötä parisuhdetyössä sekä työn tuloksena paikkakunnalle virinnyttä vapaaehtoisverkostoa. Toimintatapa on valtakunnallisesti ainutlaatuinen. Kataja ry:n toiminnanjohtaja Liisa Välilä toivoo palkinnon kannustavan muitakin ottamaan käyttöön hyväksi havaittuja malleja.
– Parisuhdeteko–tunnustus myönnettiin Lempäälän ja Vesilahden parisuhdetyön aktiivisille toimijoille vuosikymmenten aktiivisesta uutterasta ja sitoutuneesta työstä. Tunnustus annetaan vapaaehtoisten tärkeästä panoksesta ja kunnan ja seurakunnan yhteistyöstä. Työn tulos on satoja pareja parisuhteen keväthuollossa, Majakka- illoissa, parisuhdeviikonlopuissa, leireillä ja tapahtumissa, kertoo Välilä tunnustuksen perusteluista.

Parisuhdetyö on Killi Jokilalle tapa elää. Se on osa työtä ja samalla myös harrastus.

Parisuhdetyö on Killi Jokilalle tapa elää. Se on osa työtä ja samalla myös harrastus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?