Joulumarkkinoilla oli puuhaa koko perheelle

Venla Nieminen (vas.) ja Emilia Leskinen pääsivät poniajelulle. Hummaa talutti Kristiina Nieminen. Kuva: Vivikka Monto

Venla Nieminen (vas.) ja Emilia Leskinen pääsivät poniajelulle. Hummaa talutti Kristiina Nieminen. Kuva: Vivikka Monto

 

Monitoimikeskuksella Lempäälässä oli lauantaina 23. marraskuuta vilskettä, kun paikalla järjestettiin joulumarkkinat. Monitoimikeskuksen, Lempäälän toimintakeskuksen, Pirkanmaan Sininauha ry:n Lempäälän-toimipisteen ja kierrätyskeskus Varikon yhdessä järjestämässä tapahtumassa kävi arviolta 400–500 kävijää neljän tunnin aikana.

Lapset jonottivat niin ponin kyytiin kuin joulupukin juttusille. Merja Ilomäki saatteli Emilian ponin kärryihin ja jäi katselemaan menoa Aleksi-pojan kanssa.

– Monitoimikeskus on varmaan monelle vähän vieras paikka. Tämä on hyvä tapa tehdä sitä tunnetuksi, Ilomäki miettii.

Aleksi ei tällä kertaa rohjennut ponin kyytiin, mutta sanoi toivovansa pukilta lahjaksi kaikenlaista Angry Birds -aiheista.

Sisällä pääsi kertomaan pukille lahjatoiveensa, ja pukin polvelle rohjenneista otettiin myös valokuva, jonka sai itselleen. Mico ja Aleksi Salmela toivoivat kauko-ohjattavaa autoa sekä junaa. Piia-äiti olisikin ostanut puisen junan, mutta sellaista ei enää ollut tarjolla myytävien tuotteiden joukossa.

Ilman nimeään esiintyä halunnut henkilö Sininauhan myyntipöydän takana kertoi olevansa sen toiminnassa mukana.

– Sininauha tekee hyvää ja arvokasta työtä. Sinne saa tulla sellaisena kuin on.

Sisu Roth oli puutyöverstaalla täydessä touhussa. Hän löi tarmokkaasti nauloja puupölkkyyn. Joulupukilta innokas pikkukokkaaja toivoo saavansa leikkikeittiön.

– Tämä on hyvä tapahtuma lapsille. Täällä on kaikenlaista puuhasteltavaa. On hyvä, että nykyajan lapset näkevät erilaisia kädentaitoja, Jarno-isä tuumaa.

Sepän pajassa Toni Myllyniemi takoi erilaisia pienesineitä. Niitä oli myös myynnissä.

Kävijöiden iloisista ilmeistä päätellen joulumarkkinat onnistuivat loistavasti. Moni myynnissä olleista tuotteista päätyi epäilemättä pukinkonttiin. Markkinat on tarkoitus järjestää myös tulevina vuosina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?