Samuel lukee joka ilta

Helmikuussa ensi-iltaan tulevan Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan lempääläistähti Samuel Shipway oppi lukemaan 4-vuotiaana ja on siitä saakka ahminut tarinoita. Ennen elokuvan kuvauksia Samuel oli lukenut muun muassa kaikki Risto Räppääjä -kirjat.

– Sarjat ovat parhaita, ne vievät mukanaan. Tuntuu kuin alkaisin itse elää henkilöiden elämää. Harmittaa aina kun sarja loppuu, jää tyhjä tunne, Samuel sanoo ja toivoo, että innostavia lastensarjoja olisi enemmän.

12-vuotiaan Samuelin yöpöytä peittyy avonaisten kirjojen ja lehtien alle, samaan aikaan on luvussa monta opusta, myös urheilijoiden elämäkerrat kiinnostavat.

– Ronaldo, Raipe, Zlatan, Esa Tikkanen, Samuel luettelee tähtiä, joiden tarinat ovat tuttuja kansien välistä.

Kaikki lapset ja nuoret eivät lue yhtä paljon. Samuel arvelee sen johtuvan osaksi siitä, että iPadit ja muut viestintävälineet ovat korvanneet lukemisen, aikaa vietetään yhä enemmän sosiaalisessa mediassa. Samuel on ratkaissut asian sulkemalla kaikki laitteet tuntia ennen nukkumaan menoa.

– Sen jälkeen syvennyn kirjoihin. Haluan olla rauhassa ja mennä sisälle toiseen maailmaan. Luen joka ilta, joskus aamuisinkin.

Samuel Shipway vierailee 14. joulukuuta Lempäälän kirjakaupassa Lastenkirjalauantaissa kertomassa lukemisesta ja elokuvan tekemisestä sekä antamassa kirjavinkkejä pukinkonttiin.

Tapahtumassa ovat mukana myös kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola, joiden kynästä on lähtöisin Risto Räppääjän lisäksi lukuisa määrä muita sankareita, sekä lempääläiskirjailija Kirsti Kuronen, muun muassa Vili Voipio -sarjan äiti. Kirjailijat kertovat tänä vuonna ilmestyneistä teoksistaan ja signeeraavat niitä.

Kuvateksti: Millaista oli kuvata Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvaa? Kysymykseen vastaa pääosan esittäjä Samuel Shipway Lempäälän kirjakaupan Lastenkirjalauantaissa. (kuva: Kirsti Kuronen)

Millaista oli kuvata Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvaa? Kysymykseen vastaa pääosan esittäjä Samuel Shipway Lempäälän kirjakaupan Lastenkirjalauantaissa. (kuva: Kirsti Kuronen)

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?