Jutta Lammin upea kausi huipentui MM-hopeaan

Jutta Lammi voitti Chilessä vesihiihdon MM-hopeaa hypyistä. Kuva Des Burke Kennedy

Jutta Lammi voitti Chilessä vesihiihdon MM-hopeaa hypyistä. Kuva: Des Burke Kennedy

Lempääläisjuurisen vesihiihtäjä Jutta Lammin kaudesta mallia 2013 voidaan sanoa, että se oli täysosuma. Jo keväästä alkaen menestys oli huimaa ja tuorein meriitti on kauden makein: MM-hopea hypyistä.

Jutta Lammi hyppäsi MM-kisoissa uuden Suomenennätyksen 54,4 metriä. Kuva: Des Burke Kennedy

Jutta Lammi hyppäsi MM-kisoissa uuden Suomenennätyksen 54,4 metriä. Kuva: Des Burke Kennedy

Lammin uudella Suomen ennätyksellä 54,4 metriä kuitattu hopea on lajin historiassa ensimmäinen suomalainen MM-tason mitali.

– Mielettömän hienolta tuntuu, hehkutti Chilestä tavoitettu Lammi onnellisena.

MM-mittelöt kisattiin Etelä-Amerikassa Chilessä Santiagon kaupungissa. Kisa käytiin kaksipäiväisenä niin, että ensiksi hypättiin karsinta, mistä Lammi klaarasi finaalikierrokselle. Finaalissa ensimmäinen hyppy jäi keskinkertaiseksi, mittaa tuli 50,9 metriä.

– jattelin finaalin avaushypyn jälkeen että come on, kyllä parempaan pitää pystyä. Toinen hyppy olikin nappiveto, jossa kaikki oli kohdillaan. Finaali oli tasainen kisa, jossa jokaisella kisaajalla oli saumat mitaleille, Jutta kertasi fiiliksiään.

Kulta meni USA:n Jacinta Carrollille 56 metrin loikalla ja pronssia otti Valko-Venäjän Natalia Berdnikava tasatuloksella Lammin kanssa. Mitalien väri ratkaistiin alkukisojen tulosten perusteella, siinä Lammin 52,3 metrinen löi Berdnikavan 51,9 metrisen.

Jutta Lammin huippukauteen kuuluvat EM-hopea, US Mastersin pronssi, World cupin pronssi ja Moomba Mastersin voitto. Kaikki mainitut kisat ovat vesihiihtomaailman arvostetuimpia kilpailuja.

Jutta Lammi treenaa pääosin USA:ssa Chris Traversin johdolla, mutta kesät hän viettää akselilla Lempäälä–Valkeakoski–Tampere, ja kotimaassa valmennuksesta vastaa oma veli Jarno Lammi. Koko Lammien perhe on vesihiihtoväkeä, sillä Jutan siskot Laura ja Mette, kuten myös veli-Jarno sekä isä-Jouko ovat sarjoissaan maan parhaita, kuten myös serkkutyttö Emilia Hoikkanenkin.

– Isä-Joukon innoittamana lähdin lajiin mukaan kahdeksantoista vuotta sitten kuusivuotiaana, sanoo Jutta Lammi, MM-mitalisti.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?