Valtuuston kokoukset jatkossa lukioon?

Markku Mikkola (kesk.) esitti valtuustossa, että kunta selvittäisi mahdollisuutta rakentaa lukion uudet tilat tilat itse. Kuva: Vivikka monto

Markku Mikkola (kesk.) esitti valtuustossa, että kunta selvittäisi mahdollisuutta rakentaa lukion uudet tilat tilat itse. Kuva: Vivikka monto

Lempäälän kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan aiesopimusta Pirko-Kiinteistöt Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan Pirko-kiinteistöt rakentaa lukiolle uudet tilat Valkeakoskentien varteen Tampereen seudun ammattioppilaitoksen yksikön yhteyteen. Kunta vuokraa tilat Pirkolta, ja ne on tarkoitus saada käyttöön syksyllä 2017.

Tontin koon riittäminen myös tarvittavalle määrälle parkkipaikkoja mietitytti useita valtuutettuja. Hannu Kopola (kesk.) ehdotti, että selvitettäisiin mahdollisuus rakentaa lukio kolmeen kerrokseen, jotta tontti riittäisi paremmin.

Markku Mikkolan (kesk.) mukaan pysäköintipaikkoja tarvittaisiin 400 kappaletta, eivätkä ne mahdu tontille. Kunnanjohtaja Olli Viitasaari totesi, että tarvittaessa parkkipaikoille järjestetään lisää tilaa tien toiselta puolelta.

Mikkola esitti, että kunta selvittäisi mahdollisuutta rakentaa lukion uudet tilat tilat itse.

– Lukion käyttökulut ovat satojatuhansia. Kun vuokrasopimus loppuu, mitä meille jää jäljelle?, hän kysyi.

Mikkolan esitys ei saanut kannatusta.

Hannu Lehikoinen (vas.) esitti, että lukion tiloja suunniteltaessa auditoriosta tehtäisiin sellainen, että se voisi toimia myös valtuustosalina. Ajatusta pidettiin hyvänä.

Valtuusto käsitteli myös valtiovarainministeriölle tehtävää selvitystä, jossa kunta ilmoittaa minkä kunnan tai kuntien kanssa se voisi yhdistyä. Kuntaluetteloon lisättiin yksimielisesti Juupajoki. Muut selvityksessä mukana olevat kunnat ovat Kangasala, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>