Kaasuasemalla hiihtämään entistä helpommin

Kuljun kaasuasemalla on keskiviikkona 27. marraskuuta saatu valmiiksi hiihtäjille tarkoitettu uusi iso parkkialue helpottamaan Sorvalammentien talvista parkkiongelmaa.

– Juuri parahiksi ennen hiihtokauden alkua, kiittelee hankkeen toteutusaikataulua Lempäälän kunnan liikuntakoordinaattori Timo Toivonen.

Parkkipaikka on kunnan uuden liikuntakoordinaattorin aikana toteutettu ensimmäinen liikuntapaikkarakennushanke. Siitä oli esitetty useita toiveita ja sitä oli odotettu hartaasti.

Vanattarasta Kuljun Asemakylään päin vievän Sorvalammentien varressa kaasuasemalla on aikaisemmin ollut vain pieni ahdas levike, joka on nyt muunnettu tarvetta vastaavasti avaraksi noin 800 neliön laajuiseksi paikoitusalueeksi. Kuljulaisten ja muidenkin lempääläläisten suosiman maakaasulinjan hiihtolenkin paikoitusalueelle mahtuu hyvin yhtä aikaa nyt 30 autoa. Tarkoitus on, että ajoneuvot parkkeerattaisiin perät vastakkain.

Ripeästi edenneet rakennustyöt veivät parisen viikkoa. Paikalta raivattiin pusikkoa, tasattiin maata ja valumia ohjattiin betoniputkilla.

– Kustannukset jäivät minimiin, sillä täyttömaana käytetty moreenikin tuotiin muilta työmailta, kunnan teknisen puolen kanssa tehtävän yhteistyön sujuvuutta kiittelevä Toivonen sanoo.

Lempäälän kunnan liikuntafasiliteetteja parannetaan Toivosen mukaan kaiken aikaa latupohjien parantamisella.

– Tälläkin ladulla on heti alkumatkasta paljon pätkiä, joille pitää suoristusta saada eli täyttää monttuja massoilla.

– Heti kun olot sallivat eli on riittävästi lunta ja pakkasta, aletaan tehdä latupohjia ja jäädyttää luistelujäitä. Toivottavasti ihmiset pääsisivät viimeistään joululomilla hiihtämään ja luistelemaan ulkojäille.

Kuljun kaasuasemalta pääsee Hakkarin ja Pirkkalan yhdistävälle ladulle. Edestakaisin hiihdettävällä ladulla pääsee hiihtämään sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä yhdeksän kilometrin päähän Hakkariin ja kymmenen kilometrin päähän Pirkkalaan.

Vielä 4. joulukuuta ei Sorvalammintien risteyksessä ollut paikoitusalueesta kertovaa P-merkkiä. ”Ei moottoriajoneuvoja ulkoilureiteille” -plakaatti ladun alkuun sitä vastoin on jouduttu asentamaan.

Muista kunnan laduista poiketen maakaasulinjalla saa hiihtää koiran kanssa. Kun muilla Lempäälän laduilla koirahiihto on kokonaan kielletty, se on Kuljun kaasuasemalla sallittu maanantaisin ja perjantaisin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?