Kisa-junnujen ja Niskasten vauhti ihastutti

Ylöjärven Urheilijoitten Marko Leppämäki vetää nousun päälle kovaa hakalaiskaksikkoa Artturi Pensasmaata ja Tuomas Saksaa.

Ylöjärven Urheilijoitten Marko Leppämäki vetää nousun päälle kovaa hakalaiskaksikkoa Artturi Pensasmaata ja Tuomas Saksaa.

Pieni rapsakka pakkanen, hyvässä kunnossa ollut noin 1,3 kilometrin latu ja rasvatusti sujuneet järjestelyt tarjosivat eteläisen Suomen ensimmäsillle kansallisille hiihtokisoille mukavat puitteet.

Pieni pettymys järjestäjille oli osanottajien vähyys, Hakkarissa sivakoi päivän aikana eri sarjoissa noin 140 suksistelijaa.

– Tupla- tai triplamääräkin menijöitä olisi samalla järjestämisen vaivalla saatu läpivietyä, harmitteli kilpailujen promoottori Esa Virtanenkin.

Osa hämäläisseuroista oli pohjoisessa lumileirillä, osalla urheilijoista taas lajiharjoittelu on vielä niin vähäistä, ettei kisabaanalle arvannut lähteä. Siinä suurimmat syyt vaisuhkoon osanttajalukuun. Iloinen juttu sen sijaan oli se, että isäntäseuran eli Lempäälän Kisan urheilijoita oli mukava runsaasti.

– Lempäälässä on suksittu tykkilumiladulla melkein kuukauden päivät, kyllä se näkyi kisalaisten menossa, kehaisi Virtanen seuratessaan etenkin juniorikaartin varsin sippoisan vauhdikasta menemistä.

Niskasten meno lupaavaa

Mitalikorokkeelle pääsy oli monessa sarjassa kovan työn takana, mutta Lempäälään muutamia palkintokorokesijoja saatiin. Arttu Formisto, Roope Niskanen, Pinja Kianta, Leevi Lampen, Viktor Aaltio, Valtteri Niskanen ja Arto Hakala olivat isäntäseurat mitalimenijät.

Valtteri Niskasen meno oli erityisen lupaavaa, omaa sarjaansa vanhempien (20-vuotiaitten) kyydissä kiskonut kovasti kehittynyt Niskanen on 16-vuotias ja saattaa taistella omassa ikäluokassaan aivan maan kärjen tahdissa.

Myös Valtterin sisko Iida Niskanen viiletti ladulla luistellen vahvasti 16-vuotisissa neljänneksi, kuten teki Hilla Niemeläkin 14-vuotisissa. Iida Niskasen sarjassa (16) kaikki Hakkarissa palkinnoille hiihtäneet ovat mitalisteja viime talven Hopeasompakilpailuista – siis maan ehdotonta kärkeä.

Kuntopiikki vasta edessä

Miehissä LeKin Esa Seppä ja Samuli Kivistö satsaavat kuntopiikkinsä kevättalveen ja SM-viesteihin, mutta jo nyt molemmat sujuttelivat kympin urakkansa hyvällä vauhdilla.

Kisan ykkösmies Iiro Niskanen joutui jäämään kisoista pois lentsun takia.

Lasse Lemmetti puolestaan on enemmän perinteisen tyylin menijä. Kisan viestinelikkoon ovat tyrkyllä mainittujen lisäksi Arto Hakala, uutena kisalaisena Tommi Martikainen ja yhdistetyssä läpimurtoaan maan kärkeen tekevä Jussi Salo.

Loppiaisena sivakoitavaan Hämeen maakuntaviestiin Kisa lähtee korkein toivein puolustamaan kahden edelliskerran hopeasijaansa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?