LeKi–Loiske 5–1

Myönnän heti, että otsikko on provosoiva; niin on tarkoituskin. Kaikki futisihmiset tietävät, mistä otsikko tulee.

Väitän olevani Lempäälän futiksen kannattaja ja toivon sille jatkossa kaikkea hyvää. Miten meidän jalkapallon tulevaisuutta voidaan parhaiten tehdä? Jos minulla tai jollain muulla olisi yksinkertainen vastaus, se tietysti olisi jo kerrottu. Jotkut kuitenkin tuntuvat tietävän, että LeKi:n ja Loiskeen välinen farmisopimus olisi jos ei totuus, niin ainakin oikea ratkaisu.

Tässä asiassa on mielestäni unohdettu näkökulmat ”järki vastaan tunne”. Kyllä, myönnän ilman muuta, että järjellä ajatellen voisi ajatella, että Lempäälässä jatkossa olisi parempi 3. divarin – ehkä jatkossa 2. divarin joukkue. Myös ns. kakkosjoukkue voisi pelata omalla tasollaan. Tässä ajattelussa kuitenkin mielestäni unohdetaan se perusajatus, että lähellä oleva vastustaja erityisesti kehittää positiivista ja hyvää kilpailua.

Yhteiset harjoitukset, valmennuksen tiedon välittäminen, harjoitusottelut yms. ovat tietenkin hyvä asia. Olin mukana joitain vuosia sitten näissä ns. yhteistyöneuvotteluissa, joissa kävi mielestän ihyvin selväksi, että Loiske ottaa ja LeKi antaa. Sanouduin tästä irti.

Ehkä naiivi vertaus, mutta silti; voisitteko kuvitella, että Birminghamissa B City, nyt divarissa, suostuisi Aston Villan farmijoukkueeksi?

 

Matti Virtanen

valmentanut 1992-  ja 1989-ikäluokkia sekä edustusta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?