Älä koskaan luovuta

Jori Willandt on kirjoittanut selviytymistarinan kannustukseksi kaikille muille.

Jori Willandt on kirjoittanut oman selviytymistarinansa kannustaakseen muita vaikeaan tilanteeseen joutuneita.

 

 

Auto syöksyy tieltä osuen rajusti kylki edellä paksuun mäntyyn.  Takapenkillä kyydissä ollut Jori Willandt loukkaantuu kolarissa vakavasti. Hän on kirjoittanut vuosia kestäneen selviytymistarinansa kirjaksi.

Onnettomuus sattui  syyskuussa 2001 sunnuntaina aamuyöstä. Oli hämärää, koleaa ja taivas tihutti vettä. Henkilöauto lähti humaltuneen kuljettajan käsistä Peltolammilla vasemmalle kääntyvässä mutkassa.
Kuljettaja ja apukuski selvisivät kovasta kolarista vammoitta.  Ambulanssihenkilökunnan saavuttua takapenkillä istunut Jori Willandt roikkui rikkimenneestä takaikkunasta turvavöissä tiedottomana ja pää veressä.  Häneltä oli katkennut reisiluu ja korvasta valuva veri kertoi vakavasta päävammasta.

Willandt kuljetettiin Taysiin, missä hänellä todettiin kaksi vuotokohtaa aivorungon molemmin puolin. Hänen tilansa oli vakava, ja lääkärin mukaan selviytymismahdollisuudet olivat 50/50. Mahdollisten vaurioiden parantamiseksi hänet vaivutettiin lääkkein syvään uneen.

Seitsemän päivän jälkeen häntä ryhdyttiin herättelemään.

”Se päivä oli yksi ensimmäisistä etapeista. Pieni, mutta elinvoimainen”, ex-lempääläinen Jori Willandt kirjoittaa kirjassaan Älä luovuta.

Kirja on kirjoittajansa näköinen, konstailemattoman suorasukainen selviytymistarina ärräpäineen kaikkineen.  Se kertoo kuinka onnettomuudessa puhe- ja liikuntakyvyttömäksi loukkaantunut nuori mies uskomattomalla sitkeydellä taistelee eteenpäin. Täysin nollatilanteesta hän alkaa rakentaa itseään parempaan kuntoon.

Entiseen ei ole paluuta, mutta Willandt kilpailee itseään vastaan. ” Ja hyvänä päivänä voitankin.”

Jori Willandt ei missään kohtaa pue päälleen sankarinviittaa. Sen sijaan hän myöntää olevansa hymynkare kasvoillaan kulkeva jääräpää, joka  pyrkii aina eteenpäin, jos vain pienikin mahdollisuus on olemassa. Ja hän pääsee eteenpäin.

Kuka tahansa, milloin hyvänsä, voi joutua johonkin vastaavaan tilanteeseen. Kirjallaan Willandt haluaa kannustaa vastoinkäymisiin joutuneita. ”Rakenna oma selviytymistarinasi. Älä luovuta.”

Kirjan tarina on vahva ja tekee lukijaan vaikutuksen. Olen varma, että jokainen joka lukee tämän kirjan, katsoo asioita sen jälkeen uudesta vinkkelistä.

Älä luovuta on omakustanne ja se on hankittavissa kirjoittajalta itseltään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?