Bussipysäkiltä jalkakäytävää pitkin Siskontielle

Lempäälän kunnan tekninen lautakunta on hyväksynyt katusuunnitelman jalkakäytävän rakentamiseksi Vanattarantien ja Siskontien liittymän kohdalle.

Noin 50 metrin mittainen jalkakäytävä tulee Moision koulun suunnasta tultaessa Vanattarantien oikeaan reunaan. Jalkakäytävä palvelee etenkin linja-auton käyttäjiä, sillä se ulottuu linja-autopysäkiltä pohjoisen suuntaan Siskontien suojatielle.

– Jalkakäytävän rakentamisen tarkoituksena on, että bussipysäkiltä pääsee aiempaa paremmin kulkemaan jalkaisin. Nyt osuudella ei ole jalkakäytävää, ja ihmiset ovat joutuneet kävelemään tienpiennarta, mikä varsinkin talviaikaan aiheuttaa vaikeuksia, sanoo suunnitteluinsinööri Jukka Markkanen Lempäälän kunnasta.

Nyt kun katusuunnitelma on hyväksytty, kadunrakennushanke nytkähtää vauhdilla eteenpäin.

– Työt käynnistyvät mahdollisimman pian, ja pohjien ja levitysten tekeminen pyritään aloittamaan jo viikolla 51. Jalkakäytävä olisi  käyttökunnossa silloin jo joulukuussa. Reunakiveykset, asvaltoinnit ja muut viimeistelytyöt jäävät kevääseen ja ensi kesään.

– Mahdollisesti pientä rakennustöiden aikaista haittaa muulle liikenteelle voi aiheutua, Markkanen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?