Hakkarin latua vankistettiin joulukuntoon

Hiihtokausi Lempäälän Hakkarissa on jatkunut katkeamatta kohta viisi viikkoa. Kesän yli purun alla säilötty tykkilumi on kestänyt mukavasti kulutusta ja säätä. Maanantaina tosin latu oli suljettuna kunnostuksen takia.

Kisan kone- ja talkooryhmä levitti radalle loppuviikon pakkasöinä ja päivänä tykitettyä lunta sekä jäähallista höylättyä hilettä.

LeKin hiihtopomo Esa Virtanen sanoo, että maanantaihuollon jälkeen latu kestää hiihtokuntoisena jouluun asti ja ylikin.

Jos ei pääse jouluaikaan luistelemaan ulkojäille niin pääsee todennäköisesti hiihtämään. Kaikki lumi käytettiin maanantaina eikä taivaalta tai lumitykin suusta ole luvassa lisää. Jos lämpö ja vesisade sulattaa ladun hiihtokelvottomaksi, niin sitten on nöyrästi odotettava luonnon apuja.

Kustannusten peittämiseksi LeKi kerää latumaksua. Urheilukentällä myytävien lippujen hinnat ovat uimahallilipun suuruusluokkaa, maksutavasta ja iästä riippuen 3-8 euroa. Jouluaattona ja joulupäivänä maksua ei kerätä eikä latua todennäköisesti huolletakaan, mutta tapaniaamuna latu on huollettuna maksullisessa käytössä.

Antero Korhonen

Hakkarin 1,3 kilometrin ladulla oli sunnuntaina vilkasta. Ei ihme, kun eteläisessä Suomessa oli käytössä alle kymmenen hiihtolatua. Kuva: Antero Korhonen.

Hakkarin 1,3 kilometrin ladulla oli sunnuntaina vilkasta. Ei ihme, kun eteläisessä Suomessa oli käytössä alle kymmenen hiihtolatua. Kuva: Antero Korhonen.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?