Jouluista toimintaa ja tunnelmaa Ahtialan päiväkodilla

ramsoo2

Joulun tunnelmaa päästiin kokemaan tänä vuonna sekä katsellen että osallistuen, kun Rämsöön päiväkodissa vietettiin toiminnallista joulujuhlaa. Mukaan juhlintaan oli kutsuttu myös isovanhemmat ja kummit.

Ajatus oli herttainen ja hyvin lapsilähtöinen. Vipinää riitti, kun koko juhlaväki aloitti korttien painannan ja pipareiden koristelun. Olipa mukava lähteä kotiin kauniiden ja herkullisten viemisten kanssa, ja mikä parasta, lasten omat aikuiset pääsivät tekemään askareita yhdessä lastensa kanssa.

Enkeli taivaan -laulu sekä kahden tokaluokkalaisen tytön kaunis esiintyminen enkeleinä oli juhlava aloitus juhlalle. Päiväkodin lasten kauniit jouluiset laululeikit sekä äiti-lapsipiirin suloinen Revontulitanssi olivat suuria hetkiä sekä esiintyjille että katsojille. Mukana tanssimassa olivat myös kylän pienimmät, alle vuoden ikäiset vauvat.

Kuusen tuoksu ja lapset laulamassa Joulupuu on rakennettu – siinä muisto, joka painui varmasti kaikkien mieliin. Joulupukkikin ehti poikkeamaan juhlassa, laulu kaikui kattoon asti kun lapset kajauttivat ilmoille laulun joulupukille, odotuksen ja jännityksen ilmeet kasvoillaan.

Ahtialan päiväkodin joulujuhlaan tullaan aina myös joulupuurolle, sen on kyläkerhon kustantamana perinteisesti keittänyt kylän oma joulumuori Eeva Viikari. Puuroa hupeni kattilallinen jos toinen ja kolmaskin, jälkiruoaksi saatiin nauttia päiväkodin lasten leipomia pullia ja pipareita lämpimän glögin kera.

Päiväkodin joulujuhlassa muistamisia jaettiin päiväkodin, äiti-lapsipiirin ja Rämsöön kyläkerhon toimesta. Kyläkerho on perinteisesti lahjoittanut päiväkodille rahasumman, jonka päiväkodin väki saa käyttää lasten hyväksi parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kyläkerho hankki ja kustansi jälleen myös joulupukin konttiin lapsille jaettavat joulupussukat. Äiti-lapsipiiri kokoontuu päiväkodilla kuukausittain, tämän yhteistyön merkeissä myös äiti-lapsipiiri on hankkinut aina jotakin mukavaa uutta lasten leikkeihin joululahjaksi päiväkodille.

Rämsöössä lasten ympärillä seisoo vankka joukko aikuisia, yhdessä lasten eteen toimien, niin omien kuin muidenkin. Kun päiväkodilla on töissä vielä näin ammatilleen omistautuneet tädit, parempaa ei lapsille voisi toivoaramsoo1 hyvän mielen kylässä. Niin se taitaa välillä olla, kuten 3- vuotias päiväkodin asiakas asian näkee: ”Taina ja Kristiina asuu täällä päikyllä.”

 

Teksti: Anu Peltoniemi

Kuvat: Mari Taverne

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?