Kokemus valttia naislentiksessä

Naisten lentopallon 2-sarjassa paikalliset joukkueet olivat samassa alkusarjan lohkossa ja niinhän siinä kävi, että kokenut Lempäälän Kisan naistiimi piti pintansa ja voitti tiukaksi menneen alkusarjan. Myös Kisan B-tytöistä koostuva joukkue pelasi upeasti osoittaen kehittyneensä huimin harppauksin ja pelit heilläkin jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa tammikuusta alkaen.

Vesilahden Visa oli sarjatulokas, mutta ainakin vielä 2-sarja oli tuloksiltaan tyly, sillä Visa jäi syksyn aikana voitoitta.

– 2-sarjan hyvä taso ei ollut yllätys, mutta oman joukkueen peliesitykset olivat lieviä pettymyksiä. Osa käy Tampereella koulussa, osa tekee iltatöitä ja osalla ylioppilaskirjoitukset haittasivat treenausta, joten isossa kuvassa ajateltuna harjoittelumme oli vähäisempää kuin edellisvuosina, kertoo Visan joukkueen toinen taustavoima Ari Paloniemi joukkueensa kuulumisia. Paloniemen ohella Ari Wilen vastasi Visattarien taustatyöstä.

Kisan konkarisakki oli rutiinillaan ja yläsarjoista saakka olevalla kokemuksellaan tiukoissa paikoissa kova luu. Esimerkiksi seuran sisäisessä hegemoniaotteluissa konkaritiimi piti niukasti 3–2-voitoilla molemmissa otteluissa pintansa. Mari Mäkelä passarina ja Niina Kuusela keskitorjujana oli vahva akseli Kisan hyökkäyspelaamisessa.

Kisan B-tyttötiimi pelaa omassa ikäluokassaan korkeimmalla tasolla eli A-poolissa ja pääsy 2-sarjan ylempään jatkosarjaan palvelee erinomaisesti myös kevään ratkaisupelejä junioreissa.

Keskitorjuja Essi Tukia, passari Venla Huurne ja yleispelaaja Camilla Lehto ovat joukkueen tukirankjaa ja jokainen heistä on päässyt maistamaan farmiyhteistyön perusteella myös makuja MesTon 1-sarjapeleistäkin. Virpi Ollilan ja Jaana Stenmanin valmentamassa ryhmässä aikuispelejä ovat maistelleen myös lupaavat C-tytöt etunenässään Viivi Huurne ja Carina Lehto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?