Narvalaisten ominaispiirteet

Olin narvalaisena 1940- ja 1950-luvut, ja siltä ajalta on paljon hyviä muistoja, esimerkiksi erilaiset talkoot kuten poltto- ja rakennuspuusellaiset. Sitten oli rukiinleikkuu- ja perunannostotalkoita ym.

Parhaimman avuliaisuustapauksen kertoi huittislainen säiliöautoilija. Kun hän pysähtyi kylällä kysymään tietä asiakkaalle, paikalla olevat kolme miestä sanoivat tietävänsä paikan, mutta että tien neuvominen on vaikeaa.

Yksi miehistä sanoi, että helpointa on, kun hän lähtee oppaaksi. Niin mentiin, ja paikka löytyi. Kylälle tultua mies vain sanoi ”hyvää matkaa” ja lähti saman tien, että hätäisesti ehdin kiittää. Tämä kaveri ihmetteli tapausta, mutta minä vain totesin, että tämmöinen on paikkakunnalla tapa. Neuvoja saattoi olla eläkkeellä oleva säiliöauton kuljettaja.

Entistä kotikylää lämpimästi ajatellen.

 

Seppo Jutila

Rajamäki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?