LeKi:n joululomalta paluu sujui mollivoittoisesti

Lempäälän Kisa palasi lyhyeltä joululomaltaan ja matkasi Keravalle, jossa vastassa oli sarjakolmonen HCK. Joukkueet olivat kohdanneet kertaalleen kuluneella kaudella, jolloin LeKi oli parempi kotikaukalossaan. Tällä kertaa yllätysmahdollisuutta ei tarjottu, vaan kotijoukkue HCK oli niskan päällä ensimmäisestä vaihdosta alkaen latoen tulostaululle lukemat 8-3.

LeKi esitteli ottelussa tuoreet pelaajansa, kun Don Maloney Junior ja Lauri Rämö olivat kokoopanossa. Yhdysvaltalainen hyökkääjä Maloney pelasi Sami Laakson ja Roope Nikkilän kanssa ja Rämö oli penkillä kakkosmaalivahdin roolissa. Kokoonpanosta olivat vammojen vuoksi poissa Daniel Corso ja Vili Palola, Tapparasta oli kolme lainaa joukkueen mukana.

Ensimmäinen erä antoi alkutahdit ottelulle. Heti alusta asti HCK oli kaksi piirua edellä ja terävämpi niin luistelussa ja kaksinkamppailuissa. Keravalaiset loivat paikkoja lähes liukuhihnalta ja Miihkali Tepon päästessä maalin edustalle, joutui Otto Räty rikkomaan estäessään maalin. Rädyn istuessa jäähyllä Roope Ranta kilautti ensin ylärimaan ja sekunti ennen jäähyn loppumista Vesa Kulmala täräytti viivalta 1-0 Jarno Laitisen ollessa kovassa maskissa.

Heti maalin jälkeen Laitinen tipautti kiekon eteensä ja Jere Laine pääsi huippu paikkaan maalin edessä. Laitinen kuitenkin paikkasi tilanteen ottamalla komean torjunnan. Kauaa ei 1-0 pysynyt tulostaululla, vaan kolme vastaan kaksi- hyökkäyksen päätteeksi Jere Uronen laittoi kiekon tyhjään LeKi-maaliin. Aikaa edellisestä ei kulunut edes kahta minuuttia.

LeKi:n ensimmäinen tilanne syntyi vasta noin 15 minuutin kohdalla. Nestori Lähde pääsi hyvälle laukaisusektorille, mutta ei osunut maalia kohti. Kisa pääsi ylivoimalle, kun isokokoinen puolustaja Jani Honkanen joutui boxiin. Mitään kovin vaarallista ei kuitenkaan aikaan saatu. Toinen ylivoimamahdollisuus tuli lähes heti perään, mutta maali tulikin toiseen päätyyn. Miiko Hintz karvasi kiekon ja HCK karkasi alivoimalla kaksi vastaan yksi- hyökkäykseen, jonka päätteeksi Joni Töykkälä viimeisteli 3-0 ajassa 18.59.

Toinen erä ei ollut aivan samanlaista mylläkkää kuin ensimmäinen. Kuitenkin HCK oli se, joka määräsi pelin tahdin ja iski maalit. Erä alkoi LeKin lyhyellä pätkällä miesylivoimaa, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut.

Ratkaisun makua oli lopullisesti ilmassa, kun Kim Koivisto tekaisi neljännen täysosuman. Töykkälä tarjoili vierelleen ja Koivisto sipaisi etukulmasta sisään neljännen minuutin täytyttyä.

LeKi:n tekopaikat kahdessa ensimmäisessä erässä oli laskettavissa yhden käden sormilla. Olli Henriksson pääsi kokeilemaan lämärinsä tehokkuutta, mutta laukoi rajusti yli. Loppuerän aikana Markus Korkiakosken kolmosketju ja Lassi Mattilan ykkönen loivat puolikkaita maalipaikkoja. Ensimmäisen pelinsä pelannut Don Maloney Jr. pelasi nelosketjussa ja jäi melko vähälle peliajalle. Kiekkoon hän ei juuri päässyt kiinni, eikä miehen todellisesta tasosta saanut selviyttä.

5-0 maalin teki Janne Kivilahti kellon käydessä 32. peliminuuttia. HCK:n ykkönen Kristian Ruisman ja Roope Rannan johdolla hallitsi aina jäällä ollessaan mielin määrin ja LeKin pakeista mentiin ohi heittämällä lähes jatkuvasti. Mieleen tuli Pikkuleijonien peli Suomi – Norja, jossa suomalaiset hyökyttivät norskeja 5-1.

Kolmannessa erässä LeKi ryhdistäytyi ja yritti säilyttää kunnian sävyn kasvoillaan. Lopulta erässä  taottiin kuusi maalia ja loppunumerot olivat 8-3 HCK:lle. Aki Juusela aloitti viimeisen erän maalikarkelot Toni Kallelan syötöstä. Maalin takaa kiekko pelattiin aivan edustalle ja Juusela viimeisteli varmasti. Muut LeKin maalit tekivät Toni Niemi ja Henriksson. Antti Hilden keräsi kaksi syöttöä.

HCK:sta osuivat Kivilahti tositamiseen, unkarilainen HIFK-laina Janos Hari ja vielä lopuksi Joel Mustonen. Kivilahden osuma tuli 22 sekuntia LeKin avausmaalin jälkeen.

LeKi pystyi hieman paremmin pyristelemään lopussa, mutta silti puolustajia kierrettiin ajoittain kuin aurauskeppejä. Joulukinkku selvästi painoi vielä mahassa.

Tästä LeKi jatkaa heti sunnuntaina Hakametsässä, kun vastaan luistelee TUTO. Erikoisottelua on mainostettu jo pitkään ja kovalla volyymilla.

Toivottavasti saadaan enemmän väkeä katsomoon. Onhan se erikoismauste talven keskellä, mutta vaan kolme pinnaa lopulta jaossa, sanaili LeKi:n päävalmentaja Jarkko Glad ottelusta haastattelussa joulun alla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?