Veteraanit kiittävät kuntoutuksesta

Kuvassa venyttelevät Antti Haapanen ja Hugo Marttila.

Kuvassa venyttelevät Antti Haapanen ja Hugo Marttila.

Vesilahden veteraanit ovat saaneet vuodesta 2001 asti avokuntoutusta, joka on sisältänyt kuntosaliharjoittelua, virikkeellistä yhdessäoloa ja hierontaa. Kotona selviytymistä on seurattu fysioterapeutin kotikäynnillä. Yhteistyötä on tehty tarvittaessa myös vanhustyönkeskusliiton korjausneuvojan kanssa. Palvelu on veteraaneille ilmainen.

Veteraanit ovat käyneet nyt toista vuotta Lempäälän Ehtookodossa kuntoutumassa päiväkuntoutuksessa. Kuntoutuksessa on saatu hierontaa, tehty kuntosaliharjoittelua, allasvoimistelua ja ryhmätoimintaa sekä nautittu lounas ja päiväkahvit. Veteraaneja on ollut mukana kuusi henkilöä.

Lempäälässä on ollut 17 vuotta vastaavaa kuntoutusta.

Pentti Räikkä kommentoi, että kuntoutusjakso on hänelle henkinen piristys.

– Vanha ihminen tarvitsee akun lataamista. Ohjaajien tervetulohalaukset ja allaskuntoutus ovat tähän mitä parhainta, kuten myös sauna. Paras lääke tauteja vastaan on hyvä mieli.

– Mitä pitempi kuntoutusaika, sitä parempi, toteaa Antti Haapanen.

– Pääsee näkemään ihmisiä. Naapurissakin on vaan tyhjiä taloja. Kerran viikossa on hyvä, kun kotonakin käy kotisairaanhoito.

Hugo Marttilan mielestä kuntoutus tekee hyvää. Erityisesti hän pitää hieronnasta.

Heikki Virtanen kertoo, että mukavinta on nähdä kavereita ja saada jakaa mielipiteitä.

Keijo Matikaisen mukaan kuntoutukseen tulo on viikon kohokohta. Kauko Salokannas painottaa voimistelun tärkeyttä.

Kuntoutuksen päättäjäisiä vietettiin 5. joulukuuta Ehtookodon itsenäisyyspäiväjuhlassa. Kauko Salokannas piti kiitospuheen Ehtookodolle hyvistä tiloista ja ohjaajista. Hän muisti erityisesti puheessaan kiittäen myös Vesilahden kuntaa kuntoutuksen järjestämisestä.

 Kati Laine

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?