Lempäälä haluaa päivittää peruskoulun

Tulevaisuuden koulukylä kuntakeskuksessa -hankkeen loppuraportti on saatu valmiiksi. Hanke tähtää uudenlaisen koulukokonaisuuden luomiseen, ja se liittyy Lempäälän keskustan kehittämisvisioon.

Mukana projektissa on ollut lukuisia asiantuntijoita. Tämän lisäksi arkkitehti Eero Lundén on suunnitellut uudenlaista koulua yhdessä Hakkarin koulun oppilaiden kanssa.

Hankkeen loppuraportissa painotetaan, että koulun ei tarvitse olla vain oppimisen keskus, vaan koulunkäynti halutaan nivoa osaksi arkea. Peruskoulun periaatteet pyritään päivittämään 1800-luvulta 2020-luvulle.

Uudessa mallissa oppimista tarkastellaan kokonaisuutena, ja eri toimintojen luonnollisia yhteyksiä ei haluta katkaista. Lisäksi raportissa korostetaan, että sujuva arki edellyttää koulun, palveluiden ja asumisen saumatonta yhdistämistä.

Kunnanhallitukselle ja sivistyslautakunnalle järjestettiin lokakuussa työpaja, jossa luotiin raamit loppuraportille. Työpajassa tärkeimpinä painopisteinä pidettiin muun muassa lasten vaikutusmahdollisuuksien parantamista, kodin ja koulun välisen yhteistyön kehittämistä ja uudenlaisten oppimisympäristöjen luomista.

Projektissa mukana ollut sivistysjohtaja Nina Lehtinen toteaa, että tulevaisuuden koulukylä on ajasta ja paikasta riippumaton mallinnus.

– Työryhmän saamat tulokset otetaan huomioon koko kuntakeskustan kehittämisessä palvelujen sijoittamisen osalta.

Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi Tulevaisuuden koulukylä kuntakeskuksessa -hankkeen loppuraportin kokouksessaan 16. joulukuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?