Kisa jäi vaille voitonsaumoja Turussa

TuTo Hockeyn tiukka ja meritoitunut valmentaja Ismo Lehkonen oli sunnuntaina 29. joulukuuta Hakametsässä myrtynyt mies, kun hänen suojattinsa olivat hävinneet Kisalle maalein 2 – 3. Jo Lehkosen silloisista kommenteista ja kehonkielestä saattoi lukea ja ennustaa, että Kisan vastavierailu Turkuun 4.tammikuuta Kupittaan halliin on vaikea pala purtavaksi. Ja sitä se oli. TuTo oli alusta alkaen omaa luokkaansa kaukalossa ja piti pisteet selvin lukemin 4 – 1 (2-1,2-0,0-0)
Voitollaan TuTo nousi askeleen lähemmäs sarjakärki Sportia, jolle on jo ensi kaudeksi ennakkohuhujen mukaan petattu paikka toioseen sarjaan eli SM-liigaan. Silti voi hyvinkin olla, että juuri Ismo Lehkosen legioona on se sakki, joka ensi keväänä nostelee Mestiksen mestaruuden kunniaksi pokaalia ilmaan.
Kisan kokoonpanoon tuli eilisen Kiekko-Vantaa-pelin jälkeen muutama muutos, joista merkittävin oli Daniel Corson jättäminen kokoonpanosta pois. Maaliin tuli ennakkoon sovitusti Rauman Lukon kakkosmolari Simon Nielsen. Pakistosta kolmen takaiskumaalin aikana Vantaa-pelissä jäällä ollut Jan Tabacek palasi Tapparaan. Liigalainoista Ilveksen Jussi Pesonen jatkoi pestiä Lempäälässä. Corson penkittäminen ei ollut yhtäältä yllätys, mutta toisaalta hän on nyky-LeKissä selvästi taitavin mies ja omaa (halutessaan) potentiaalin ratkoa pelejä.
Kisan rosteriin palasivat pakki Aleksi Orenius ja hyökkääjä Roope Nikkilä.
LeKi oli pelin alkuhetkistä lukien aikamoisessa purjeessa. Lukon tanskalaismaalivahti Simon Nielsen teki maalillaan kaikkensa, mutta ensiksi Atte Sillanpää ja erän lopulla Antti Virtanen paluukiekosta iskivät jo ratkaisevan tuntuisesti TuTon kahden maalin karkureissulle.
Kisan taas kerran yksi pirteimmnistä pelaajista eli Nestori Lähde kavensi avauserän lopulla, mutta Ville-Vesa Vainiolan tekemä 3 – 1-johto-osuma toisen erän alkuhetkillä taisi ainakin henkisesti ratkaista pisteiden suunnan. Antti Pusa teki vielä yhden maalin ja päätöserässä ei mitään isompaa härdelliä nähty: peli oli selvä.
Kisan ykkönen oli Nielsen, joka koppasi jokaisessa erässä 13 koppia eli yhteensä 39 pelastusta. Pakistosta pari Petteri Friman ja Otto Räty oli joukkueen paras eilisen Vantaa-pelin tapaan. Ketjumiehistä maalintehnyt Lähde ja muutaman väläyksen väläyttänyt nelosvitja (Simontaival-Laakso-Nikkilä) ansaitsevat suht’ puhtaat paperit.
– Pelimme oli pikkuisen parempaa kuin eilen Vantaata vastaan, mutta TuTon tasoista sakkia vastaan se ei riittänyt. Olen tyytyväinen siihen, että pelaajien moraali riitti loppuun saakka, tiivisti Kisan Jarkko Glad pelin ilmiselvän hengen.
– 50 minuuttia hyvää pelaamista meiltä, lopussa tuli mukavuuden tunne kroppaan, sanoi tällä kertaa hymyillyt TuTo-ruoska Ismo Lehkonen.
Kisan saldo viimeisistä kymmenestä pelistä on seuraava: kolme voittoa (TuTo, Jokipojat, SaPKo), yksi jatkoaikatappio (Hokki) ja kuusi tappiota (mm. JyP Akatemia ja Kiekko-Vantaa) eli yhteensä kymmenen pistettä eli yksi/ottelu. Tahti ei riitä pudotuspeleihin pääsemiseen. Kiekko-Vantaa pyyhälsi Kisan ohi sarjassa ja näin LeKin sarjasija on nyt yhdeksäs. Kisalla on karsintapaikkaan eli JyPiin ja SaPKoon eroa kymmenen pistettä.
Kisan kolme seuraavaa ottelua ovat Jokipoikia (vieraissa), KooKoota (kotona) ja Sportia (vieraissa) vastaan, joten helppoa ei tule seuraavinakaan hetkinä olemaan.
Liigassakin pelataan hurjaa tahtia, joten mitään veretseisauttavia vahvistussumia ei Lempäälään ole luvassa. Ja, jos vahvistukset ovat samaa luokkaa kuin kaksi peliä aika lailla puolivaloilla surffannut konkari Jussi Pesonen, ei apua paljon tule.
Sekin on sanottava suoraan, että Tapparasta tulevat pelaajat ovat liki poikkeuksetta lainapestillään hyvällä asenteella ja ovat olleet selkeitä apuja. Ilveksen parhaat apurit ovat olleet maalivahdit Juha Järvenpää ja Joonas Korpisalo.
Miltä pelaajamarkkinat jatkossa näyttävät, on iso arvoitus.
Pelit jatkuvat keskiviikkona Joensuussa Jokipoikia vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?