MLL hakee tukihenkilöitä

MLL:n lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnan kurssi vuonna 2012.

MLL:n lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnan kurssi vuonna 2012.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri hakee tukihenkilöitä lapselle tai nuorelle Lempäälän ja Vesilahden kuntien alueella.

Toiminta on aloitettu Lempäälässä ja Vesilahdessa vuonna 2012.

– Vapaaehtoiset tukihenkilöt lapsen ja nuoren tukena ovat olleet hyvin tärkeitä ja merkityksellisiä. Lasten ja nuorten tarve lisäaikuisiin on huutava ja tulevaisuudessa tulee kasvamaan edelleen. Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta osaltaan paikkaa tätä tarvetta.  Vapaaehtoiset tukihenkilöt antavat mittaamattoman arvokkaan panoksensa tukea tarvitsevien lasten ja nuorten hyväksi. He täydentävät osaltaan sitä arvokasta työtä, jota lastensuojelun kentällä toimivat ammattityöntekijät tekevät, sanoo MLL:n Hämeen piiri nuorisotyön koordinaattori Anita Järvelin.

MLL:n Hämeen piirin kautta toimintaa on myös Nokian, Kangasalan ja Ylöjärven alueilla.

Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnassa vapaaehtoinen voi toimia tukihenkilönä lapselle tai nuorelle, kun perheessä on eri syiden vuoksi liian vähän vanhemmuutta tai lapsella itsellään on vaikeuksia koulussa, kaverisuhteiden solmimisessa tai puute mielekkäästä toiminnasta. Vapaaehtoinen tapaa tuettavaansa noin kahden viikon välein ja pääasiassa tehdään yhdessä kaikkea lasta kiinnostavaa mukavaa.

– Ihan tavallinen aikuinen sopii mainiosti tukihenkilöksi, sellaiseksi aikuiseksi, joka haluaa olla aidosti lapsen tai nuoren elämässä, kuunnella, touhuta mukana ja opastaa osaltaan elämässä eteenpäin.  Tukihenkilö on isokaveri, joka parin viikon välein omistautuu pari tuntia pikkukaverilleen.  Arkitiedoin ja taidon pärjää, kunhan vain sitoutuu tehtävään ja oma elämä on siinä kunnossa, että pysyy tarjoamaan lapselle tai nuorelle turvallisen ihmissuhteen. MLL:n Hämeen piiri huolehtii tukihenkilöiden jaksamisesta ja osaamisesta järjestämällä säännöllisiä koulutuksia, työnohjauksellisia tapaamisia ja yhteistä virkistystä, kertoo MLL:n Hämeen piirin tukihenkilötoiminnasta vastaava Anita Järvelin.

Haku tammi-helmikuussa pidettävälle tukihenkilötoiminnan kurssille on parhaillaan käynnissä. Laajuudeltaan koulutus on 16 tuntia. Tukihenkilönä toimimisesta ei makseta palkkaa, mutta toiminnasta aiheutuvat kulut korvataan. Lisäksi tulee hyvä mieli ja merkitystä myös omaan elämään. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?