Talven uutuus: Lempäälä-hiihto 16. helmikuuta

Hiihdon kannalta talvi on ollut surkea.  Siitä huolimatta Lempäälän Kisa järjestää 16. helmikuuta uuden kuntohiihtotapahtuman. Lähtö ja maali sijaitsevat Hakkarissa, pisimmät ladut ulottuvat Pirkkalaan asti.

Kunnosta, halusta tai iästä riippuen voi hiihtää 5, 10, 20 tai 35 kilometriä. Kympin nielijät käväisevät Siisjärven laavun tienoilla, kahden peninkulman hiihtäjät Kuljussa, 35 kilometrin reitti ulottuu Pirkkalaan saakka.  ”Vitonen” on tarkoitettu alle 16-vuotiaille, mutta saavat käydä vaikka Pikkalassa asti.

Ilmoittautua voi kätevästi internetissä osoitteella www.leki.fi  tai sitten paikan päällä.  Osallistumismaksu sisältää mitalin, arvottuja palkintoja, pipon, juomahuollon, suolaista ja voiteluapua myös reitin varrelle, Jos jalkaan sattuu tai kunto romahtaa, niin apua tulee moottorikelkan ja ahkion muodossa.

Järjestäjien toiveena on saada suksille ryhmiä esimerkiksi työpaikoilta ja yhdistyksistä. Perhekuntiakin järjestäjät mielellään ladulla näkisivät.

– Perinteikkään mutta jo nuutuneen Lempäälän lenkin jatkeen voi hiihtää kilpa- tai pilkkihaalareissa, naisille sallitaan myös pitkä hame ja Kalevalakorut.  Tavoitteena on hengästyttävä hauskuus, kertoo LeKin kehityskoordinaattori Kimmo Reiman.

16.1. järjestetään Hakkarista käsin kohti Kuljua ja Pirkkalaa piirikunnallinen pitkän matkan kilpailu. Tämä uusi kilpailu käydään aamupäivällä, massahiihtäjät lähtevät ladulle puolipäiviltä.

”Hiihto- helmikuu”

Kolmas hiihtouutuus on kampanjoida mahdollisimman moni ladulle helmikuun aikana.  Hiihto- helmikuun pääjärjestäjänä toimii Lempäälän Kisa. Menettelytavoista ja yksityiskohdista kerrotaan viikon päästä muun muassa tässä lehdessä.

Varttuneemmat lukijat muistavat kansanhiihdot, jotka parhaimmillaan vetivät miljoona suomalaista hiihtämään ja kirjaamaan sen suorituskorttiin tai ladun varren laatikkoon. Vuonna 1945 alkanut kunnon kohottamiskampanja laajeni kuntien ja läänien väliseksi otteluksi, mistä syystä sitä mainostettiin maailman suurimmaksi hiihtokilpailuksi, vaikka ei kilpailua ollutkaan.  Suorituslaatikoita oli vielä 1980-luvulla Lempäälän ja Vesilahden laduilla.

Hiihto- helmikuu on vastalause kehnolle hiihtotalvelle ja hyvä täky kohottaa omaa kuntoaan hiihtämällä edes muutaman kerran kuukauden mittaan. Lukuisten tutkimusten ja kokemusten perusteella hiihto on erinomainen kuntoilumuoto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?