Ensimmäinen MM-kisareissu toi kultaa

Suomi on numero yksi. Jenni Viinamäki iloitsee ringeten MM-kultamitalista.
Suomi on numero yksi. Jenni Viinamäki iloitsee ringeten MM-kultamitalista.

Alkuvuosi 2014 on ollut urheilussa lempääläisittäin monin eri tavoin huiman menestyksen aikaa. Yksi makea siivu lankesi sääksjärveläisjuuriselle Jenni Viinamäelle, joka oli tammikuun alussa mukana voittamassa Kanadassa ringeten MM-kultaa.

MM-kulta takoontui Suomen lyödessä emäntämaa Kanadan kahdesti lukemin 8–5 ja 7–5.

– Nyt on yksi unelma saavutettu, tuumaa Jenni Viinamäki, joka kuului yhtenä tärkeänä lenkkinä kultatiimiin.

– Olen omaan panokseeni tyytyväinen, varsinkin ensimmäisessä finaalipelissä onnistuin hyvin, analysoi vuodesta 2007 asti maajoukkueringissä mukana ollut Jenni omia tekemisiään.

MM-kisa-reissu oli silti hänelle laatuaan ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen.

– Seuraavat MM-kisat häämöttävät jo kahden vuoden päässä ja ne ovat kotikisat, joten eiköhän pelaamis- ja menestysnälkää vielä jäänyt.

Urheiluriennoissa lapsesta asti

Jenni Viinamäki on 26-vuotias, Sääksjärvellä lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt nuori nainen, joka urheilullisen perheensä innostamana lähti mukaan jo lapsena urheilurientoihin.

– Aloitin jääkiekolla isoveljen jalanjäljissä Lempäälän Hockey teamin joukkueessa ja 8-vuotiaana siirryin ringetteen. Tie vei nopeasti Ilvekseen, jossa jatkoin ringetteä vuoteen 2006, muistelee maailmanmestari hokkaripotkujensa alkumetrejä.

Koska Ilveksessä toiminta huipputasolla nuupahti, vei peli-intoisen naisen tie sen jälkeen Järvenpään Haukkoihin neljän kauden ajaksi ja nykyisessä seurassaan Luvialla Porin naapurikunnassa hän pelaa nyt neljättä kauttaan.

– Lempääläisistä taidan olla ainoita, jotka pääsarjatasolla pelaavat. Aikanaan tyttöjä oli mukana enemmänkin, pohtii SM-tasolta kaksi pronssista ja kaksi hopeista mitalia saalistanut Jenni.

Ringette on kaukana ammattilaisurheilusta, joten työtä elääkseen pitää tehdä. Nyt Jenni Viinamäki työskentelee Porissa koulunkäynnin ohjaajana.

– Vuosi kerrallaan on pelaamisen teemani. Ensi kautta en isommin vielä ole pohtinut, mutta tälle kevätkaudelle on selvä tavoite. Kun mestaruuden makuun pääsin MM-kisoissa, olisi kultaa hieno saavuttaa SM-sarjastakin.

Erinomaiset mahdollisuudet SM-kultaan tai ainakin mitaliin Viinamäellä on, sillä Luvian Kiekko-82 on ringeten SM-runkosarjassa sijalla kaksi ja joukkueen parhaita pistenikkareita on Jenni Viinamäki tehoilla 29 maalia ja 44 syöttöä.

– Terveiseni nuorille tytöille, jotka tykkäävät jääpeleistä on, että ringetteä kannattaa kokeilla. Se on hauska ja vauhdikas laji, jossa olen ainakin itse saanut kokea mahdottoman hienoja elämyksiä. Suuria voittoja ja karmaisevia pettymyksiä, hehkuttaa Jenni Viinamäki lajinsa puolesta.