Roosa Salosen ura ringeten maajoukkueessa ei olisi voinut paljon loistokkaammin alkaa. Kanadassa järjestetyistä maailmanmestaruuskisoista tuli kotiintuomisina kultainen mitali ja joukkueen arvokkain pelaaja -titteli.

Roosa ja ringette ne yhteen sopii

Roosa Salosen illat ja viikonloput kuluvat ringeten parissa. Ensimmäinen maajoukkuekomennus toi kultaa ja kunniaa, joten emmeköhän kuule hänestä jatkossakin.

Roosa Salosen illat ja viikonloput kuluvat ringeten parissa. Ensimmäinen maajoukkuekomennus toi kultaa ja kunniaa, joten emmeköhän kuule hänestä jatkossakin.

Kuusivuotiaana Tampereen Ringetessä pelaamisen aloittanut Roosa Salonen lähti kokeilemaan lajia naapurien innostamana ja jäi sille tielleen. Nyt hän pelaa ringeten SM-sarjaa Nokian Urheilijoissa ja treenaa joukkueensa kanssa kolmesti viikossa. Yhteisten harjoitusten lisäksi on omia kestävyystreenejä ja yhdestä kahteen peliä viikonloppuisin. Vapaat viikonloppunsa hän viettää joukkuekavereiden kanssa tiimihenkeä luoden. Mikä nuorta naista ringetessä oikein viehättää?

– Joukkuepelaaminen, kaverit, vauhti, Salonen luettelee.

– Sitä lajia vaan rakastaa, hän lisää hymyillen.

Salonen sai viime syyskuussa tietää päässeensä mukaan maajoukkueeseen. Ennen Kanadan maailmanmestaruuskisoja maajoukkuepelaajat kokoontuivat yhteen muutaman kerran valmistavalle leirille ja muutoin treenasivat tavalliseen tapaan omissa joukkueissaan. Joukkuepelaamiseen tottuneet pelaajat hitsaantuivat tiimiksi helposti.

Roosa Salosen illat ja viikonloput kuluvat ringeten parissa. Ensimmäinen maajoukkuekomennus toi kultaa ja kunniaa, joten emmeköhän kuule hänestä jatkossakin.

Roosa Salosen illat ja viikonloput kuluvat ringeten parissa. Ensimmäinen maajoukkuekomennus toi kultaa ja kunniaa, joten emmeköhän kuule hänestä jatkossakin.

– Hyvän ringetenpelaaja osaa olla osa joukkuetta, pystyy luottamaan kavereihin, eikä hermostu liikaa kentällä.

Kymmenen päivän matkalla Kanadassa joukkue ei kärsinyt yhtään tappiota. Esimerkiksi Ruotsi sai selkäänsä jopa murskalukemin 28-1.

– Tasoerot joukkueiden välillä ovat kovia, Salonen kertoo.

U19-joukkueen edellisten kisojen hopeamitali kirkastui finaalissa Kanadaa vastaan kultaiseksi.

– Pelin jälkeen oli käsittämättömän onnellinen fiilis. Olimme pelanneet jo kahdesti Kanadaa vastaan ja nousimme tappiotilanteesta 3-1 taisteluvoittoon. Naiset olivat voittaneet oman maailmanmestaruutensa jo edellisenä päivänä ja olivat katsomossa. On kiva voittaa omien idolien edessä. Mitä naiset edellä, sitä junnut perässä, Salonen tuumaa hymyillen.

Mestareiden juhlinta oli maltillista, mutta pokaali pääsi kuitenkin kylpemään joukkueen kanssa poreammeeseen. Salonen kertoo Kanadan olevan ringeten synnyinmaa, mutta tällä hetkellä valtikka on vahvasti Suomessa. Naisten ringettemaajoukkueen voittama maailmanmestaruuskulta oli jo neljäs perättäinen.

Mitali ja joukkueen arvokkain pelaaja -laatta etsivät kotona vielä arvoistaan paikkaa.

Mitali ja joukkueen arvokkain pelaaja -laatta etsivät kotona vielä arvoistaan paikkaa.

Kahdeksantoistavuotiaan kuljulaisen päivät kuluvat koulussa Valkeakosken ammattiopistossa. Tänä keväänä merkonomiksi asiakaspalvelun ja markkinoinnin linjalta valmistuvan Salosen tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä avoimet. Yhtenä mahdollisuutena hän pitää kouluttautumista urheiluhierojaksi.

Ringetessä tavoitteet ovat selkeämmät. Nokian Urheilijat nousi tällä kaudella SM-sarjaan ja tähtäimessä on paikan säilyttäminen sarjassa. Ringeten maailmanmestaruuskisat pelataan joka toinen vuosi seuraavan kerran kultamitaleista taistellaan Suomessa. Silloin Salonen on jo ohittanut juniorijoukkueiän, joten tavoitteena on paikka naisten maajoukkueessa.

Valinta joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi tuli Roosa Saloselle mieluisana yllätyksenä.

Valinta joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi tuli Roosa Saloselle mieluisana yllätyksenä.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?