Valtio laittaa kunnat ahtaalle

– Jos uusi valtionosuusuudistus toteutuu esitetyssä muodossa, menettää Vesilahden kunta vuositasolla valtion rahoitusta noin 650 000 euron verran.

Näin kirjoittaa Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi juuri avatussa blogissaan. Paloniemen päivityksiä voi seurata osoitteessa vesilahti.fi/hallinto/kunnanjohtajan-blogi/.

Ensimmäisessä päivityksessään Paloniemi kirjoittaa, että valtio on ollut kuntasektoria kohtaan johdonmukainen ainakin yhdessä asiassa: kuntien valtionosuuksien supistamisessa.

– Vesilahdessa niiden väheneminen on tiennyt vuositasolla jo noin 1,8 tuloveroprosentin eli 1,1 miljoonan euron menetyksiä.

Paloniemi sivuaa tekstissään myös kunta- ja sote-uudistuksia ja kertoo, että ottaa myöhemmin käsiteltäväkseen muun muassa Rauno Saaren eilen julkistaman selvitystyön.

Lisäksi hän kertoo, että valmistelussa on toinen talouden tervehdyttämisohjelma.

– Kiristyneen taloustilanteen takia valmistelemme lähikuukausina kunnanvaltuuston päätettäväksi Vesilahden kunnan toisen talouden tervehdyttämisohjelman. Se tulee olemaan aikaisempaa tasapainottamisohjelmaa huomattavasti tiukempi keskittyen pitkälti menopuolelle. Kunnallisvero ja kiinteistöverot ovat jo niin korkealla tasolla, että niissä ei ole juurikaan korotusvaraa.

Kunnanjohtaja kertoo kirjoitavansa palstalle muutaman kerran vuodessa. Hän pyytää palautetta ja ehdotuksia tulevien kirjoituksien aiheiksi. Paloniemen kirjoitukset linkitetään myös Vesilahden kunnan Facebook-sivulle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>