Kisa ei kyennyt venymään

Tärkeä paikka, tärkeä peli, jossa olisi pitänyt kyetä venymään. Kisa ei venynyt, vaan hävisi pelillisesti varsin ympäripyöreän otatuksen Mestiksessa Mikkelin Jukureille Hakkarissa lukemin 1 – 2 (1-1,0-1,0-0).
– Tämmöistä tämä kiekkoilu joskus on, ei mene kiekko maaliin, eikä pompi suosiollisesti, lausui Kisan valmentajan ääntä sairastuneen Jarkko Gladin tilalla käyttänyt Matti Kaipainen.
– Kova kamppailupeli oli, meidän piti tehdä pisteisiin paljon töitä. Päätöserässä meillä oli sauma naulata kolmas ja neljäskin maali, mutta kun siinä ei onnistuttu, tuli lopusta jännittävä, puhalteli helpottunut Jukuri-luotsi Antti Pennanen helpottuneena.
Mikkeliläisten puhetta ei siis johtanut kulttivalmentaja Jarno Pikkarainen, joka latasi yökerhossa omaa pelaajaansa niin sanotusti nokkaan ja sai tempustaan potkut ennen joulua. Pennasen aikana Jukurit on luisunut pelilliseen kaaokseen ja ennen Lempäälän reissua joukkueella oli seitsemän tappion putki allaan. Kisa-peliin joukkue vahvisti rivejään kolmella Lukko-lainalla, joten toki Mestiksen ”isotkin” seurat mielellään liigalainoja ottavat, jos tarvis vaatii.
Kisalla liiga-apuja oli kolme: Molari Andy Chiodo ja hyökkääjä Toni Kallela Tapparasta sekä Ilves-pakki Miro Hovinen. Kukin heistä oli vahvistus Kisalle tänään.
Peli alkoi Lassi Mattilan trion loistavalla hyökkäyksellä, jossa maestro Matila tarjosi Kallelalle tekopaikan. Lukosta tullut nuori molari Oskari Setänen sai heti huipputorjunnan – todellisen game saverin – joka viitoitti tietä loppupelille. Tästä maali Kisalle ja…(jos-jos-jos-jos…).
Maalin teki kuitenkin minuutin kohdalla Jukurit ja toinen liigalaina, Niklas Näppi, joka ohjasi Ilkka Vaarasuon ropelikiekon ilmasta maaliin.
– Oli pojan toinen kosketus kiekkoon miesten peleissä, huvitti valmentaja Pennanen lehdistöä hauskalla nippelitiedolla.
Kisa ei lannistunut, vaan taisteli hyvin, mutta heti avauserässä kupletin juoni selvisi: Kisa ei maalimestoille juurikaan päässyt. Siitä piti huolta mikkeliläisten uhrautuva puolustuspelaaminen ja toisaalta ihan sitä hirmuista haluakaan ei lempääläisiltä löytynyt mennä sotatantereelle ottamaan iskuja ja keppiä ruhoihinsa.
– Maalille meno puuttui. Emme päässeet kaukalon keskustaan repimään, haastamaan ja mahdollisesti hankkimaan jäähyjä naapurille, näki Kaipainenkin huomauttamista omiensa tekemisissä.
Avauserässä Kisa kuitenkin tasoitti, kun Otto Rädyn veto painui helposti ohi Setäsen.
Toisessa erässä Kisa sai kolme pikkukakkosta, mikä sekoitti pelaamisrytmiä pahasti. Viimeksi moitittiin tuomaristoa Jokipojat-pelin puhalteluista, tällä kertaa päätuomaripari Olli Lehtolammi – Kristian Vikman oli ookoo. Jäähyt jakantuivat Kisalle neljä ja Jukureille yksi pikkukakkonen, niissä ei huomauttamista ollut.
Toisessa erässä Jukurit meni johtoon (ja voittoon) Pentti Nöyräsen avopaikasta iskemällä osumalla. Tätä ennen oli Hakkarin katsomo jo nostanut kätensä tuuletukseen, mutta maalin asemesta kiekko osui tolppaan Kisan hyökkäyksessä.
Päätöserässä Kisa kiristi vauhtiaan, yritti ja taisteli, mutta tekopaikoille pääsy oli edelleen tosi vaikeaa. Jukurit sen sijaan loi kaksi-kolmekin avopaikkaa, joista olisi peli voinut ratketa, mutta Andy Chiodon hyvät pelastukset ja mikkeliläisten epätarkat vedot pitivät pelin tasaisena.
Ottelun lopussa Kisa sai kauan kaipaamansa ylivoiman, mutta ihan ei karuselli pyörinyt silloinkaan. Vasta viimeisellä minuutilla, kun Chiodo luisteli ulos maaliltaan ja 6 – 5-ylivoima sai kierroksia, oli loistopaikat tasoittaa. Ensiksi Aki Juusela ei saanut rystyltä nousemaan riparia yli kyljellään oleen molari Setäsen. Pelin loppusekunneilla Otto Räty pääsi sovittamaan sankarinhattua kutreilleen ja lämmäämään vastakiekkoon hyvästä tilanteesta: ei osunut sekään. Näin Jukurit katkaisi tappioputkensa ja pelaajat karjuivat matkalla koppiin ”Taas me voitettiin!!!”.
Sarjataulukkoon Kisan tappio tiesi ikäviä seurauksia, semminkin kun SaPKo voitti pelinsä. Kisa on kolme pinnaa savonlinnalaisia edellä ja SaPKohan on karsijan paikalla. Jumbosakki Peliitat on seitsemän pojoa takana, JyP Akatemia puolestaan kaksi pinnaa edellä. Kisalla on tilillään kaksi peliä enemmän pelattuna kuin SaPKOlla ja JyPillä.
Kisa kohtaa lauantaina hirmuisen tärkeässä kotipelissä Peliitat, jolle se tällä kaudella on yhtä kertaa lukuun ottamatta hävinnyt kuin akat tappelussa. Peli käydään Hakkarissa, jossa kolmen pisteen voittopeliä on päästy viimeksi todistamaan 13. joulukuuta viime vuonna. Yhdeksään edelliseen otteluun se on ainoa täyspotti ja kerran on lyöty rankkareilla KooKoo. Peräti seitsemän kertaa yhdeksästä Kisa on hävinnyt omassa kotiloorassaan. Tämä skandaalimainen saldo on nyt lauantaina 8. helmikuuta katkaistava.
Jukurit-ottelussa Andy Chiodon ohella parhaita lempääläispelaajia olivat pirteä pakkituttavuus Juho Saarinen, joka on lainalla KooVeesta, mutta omaa vankat lekiläisjuuret junnuista. Ketjumiehistä Henri Tamminen oli halukas rymistämään ja pyrki ankarasti maalille. Nestori Lähde oli alivoimamiehenä huiman hyvä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?