Kisan kotikammo sen kuin jatkuu

Mitä tärkeämpi peli kotihallissa, sen varmemmin se menee tuloksellisesti vihkoon. Suorastaan päin Hakkarin kaarnaista ikihonkaa. Tuikitärkeässä häntäpään pelissä Heinolan Peliitat oli päättäväisempi, onnekkaampi ja uhrautuvaisempi kuin Kisa, joten loppulukemat olivat tylyt 3 – 5 (0-3,3-1,0-1).
Pelillisesti Kisa oli koko peli ajatellen parempi, mutta se ei juuri lohduta, kun tärkein oli voitto menee sivu suun. Esimerkiksi avauserässä Kisa oli pelillisesti jopa kuskin pukilla, mutta turpaan tuli kolmella maalilla – se on karua kertomaa se.
– Ei avauserän lukemat näin tylyt olisi saanut olla. Kardinaalivirheet maksoivat erän ja pelin meille, sanoi Jarkko Glad, jolla on esikuntineen seitsemän runkosarjapeliä aikaa näyttää osaamisensa, jotta Kisa selviäisi karsintojen kauhuilta.
Kokoonpanoon Kisa sai maaliin tutun Andy Chiodon, jolle sattui heikko päivä, kuten sattui perjantaina Tapparan nutussakin. Ketjumiehenä pysyi Toni Kallela, joka oli paras hyökkääjistä. Pakistossa ainoa Ilves-apu Miro Hovinen töppäsi yhden maalin, mutta paikkasi sen iskemällä yhden kisalaismaalin. Loukkaantuneista Toni Niemi ja Markus Korkiakoski palasivat rosteriin.
Alku meni pelistä tunnustellen, mutta Kisan aavistuksellisesti halliten. Peliittojen miehet olivat heti alusta lukien hereillä ja laittoivat kroppaansa peliin.
– Iso kiitos kuuluu hyville laukausten plokkaamisille, pelaajat eivät kaihdelleet mustelmia, kiitti tyylikäs Peliitta-käskijä Petri Karjalainen joukkojaan.
Maalinteon aloitti Peliitat ja Tomi Pekkala, joka oli Pelicansista lainalla. Apua tehot 1+3 koonnut Pekkala sai ensimmäiseen maaliin lempääläispuolustukselta, jolla ei todellakaan ollut paras päivänsä – ja tämän voi sanoa kollektiivisesti kaikista pakkipään pelaajista.
2- 0 ja 3 – 0 syntyivät ensimmäiseen erään ja osa kolmisataapäisestä väestä suunnitteli erätauolla lähtevänsä Villihanheen kaljoille.
Ne, jotka Hakkariin jäivät, näkivät toisessa erässä sisuuntuneen Kisan. Peli painut heinolalaispäätyyn suhteella 80/20 ja maalejakin syntyi. Ensiksi tasavajaalla Toni Kallela teki hienosti 1 – 3. Puolitoista minuuttia siitä ja Antti Hilden laulatti pyssyään: 2 – 3. Peliitat olivat kanveesissa ja valmentaja otti fiksun aikalisän.
Paine jatkui Kisan taholta hurjana, mutta taas tuli lipsujen lapsu ja Mikko Lahtela teki Peliitoille helpottavan neljännen maalin, jonka Miro Hovinen pian kuittasi. Päätöserään lähdettiin kaiken ollessa avoimena tilanteessa 3 – 4.
Hyvä paine Peliittojen maalilla jatkui, mutta tarkka maalivahti Antti Rautiola, uhrautuvaiset pakit sekä epätarkkuus vedoissa estivät tasoituksen synnyn.
– Tätä tämä on, kun ei mene, niin ei mene, haroi Glad olematonta tukkaansa.
Pelin lopussa Kisa otti Chiodon pois, yritti ja yritti, mutta kun väkisin yrittää, ei tulosta useinkaan tule. Peliitat ratkaisi pelin Tuukka Rajamäen suupaistua lötän tyhjiin.
Kisa ja Peliitat ovat kohdanneet kuusi kertaa kauden aikana ja voitot ovat 5 – 1 heinolalaisille. Petri Karjalainen on tässä otteluparissa ottanut Kisan Jarkko Gladista niskalenkin. Kisan rosteri on ollut jokaisessa pelissä vastustajaa nimekkäämpi, mutta jostain syystä pelit Peliittoja vastaan ovat olleet karmeita tervanjuontitalkoita.
Päävastustajista SaPKo nappasi pisteet ja JyP jatkoajalla kaksi, näin Kisa on karsintaviivan alapuolella. Runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua. Ensi lauantaina loppuu Liigan ja Mestiksen välinen pelaajaliikenne, joten sen jälkeen Kisa on koko lailla omillaan.
Karsintapelien välttäminen on totta kai realismia, mutta näillä otteilla pisteitten saaminen on hankalaa, henkinen tuska on silmiin pistävää.
Kotikaukalossa pelaaminen on ollut koko kauden ajan heikkoa. Kymmenestä viimeisestä Hakkarin pelistä saldona on yksi kolmen pisteen voitto. Vastustajat ovat järkiään Kisaa viisaampia Hakkarissa, se on asia, joka on vielä korjattava tämän kauden loppumetreillä, jotta taival Mestiksessä jatkuu.
Lempääläisten paras mies oli Toni Kallela, hän loi liukkaudellaan lukuisia tilanteita. Juha Suomaa oli melkein ainoa kisalainen, joka taktaili. Lassi Mattilan (0+2) ketju (laidoilla Antti Hilden ja Olli Henriksson) oli paras hammas.
Ensi viikolla Kisa kohtaa KooKoon Kouvolassa perjantaina ja lauantaina Hokin kotiloorassa. Kuusi pistettä – kiitos.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?