Starttipajalaisten kahvilasta saa niin makeata kuin suolaista purtavaa – vain ja ainoastaan tämän viikon sunnuntaina

Herkkuja starttipajan keittiöstä

Toastit valmistuvat yhteistyönä. Annika Takkinen viipaloi tomaatteja ja Eemi Söderström vispaa täytettä.

Toastit valmistuvat yhteistyönä. Annika Takkinen viipaloi tomaatteja ja Eemi Söderström vispaa täytettä.

Nuoret häärivät keittiössä touhukkaina. Eemi Söderström vispaa täytettä toast-leipiin ja Katariina Myllymäki kerää työvälineitä kasaan. Hänellä on edessään herkullisten mokkapalojen loihtiminen.

– En voi leikata tomaattia, koska olen allerginen, sanoo Annika Takkinen.

– Kyllä voit, meillä on kumihanskoja, vastaa ohjaaja Veera Kiretti.

Olemme nuorten starttipajalla Moisiossa. Touhukas meininki selittyy sillä, että nuoret valmistautuvat parhaillaan Ravintolapäivää varten.

Starttipaja muuntautuu sunnuntaina 16. helmikuuta kahvilaksi. Tarjottavinaan nuorilla on toastien ja mokkapalojen ohella kahvia, teetä ja mehua. Starttipaja toimii Entisissä Enterin tiloissa Moision teollisuusalueella.

Ruokakarnevaali tuo piristystä arkeen

Ravintolapäivänä saa leikkiä oman elämänsä masterchefiä luvan kanssa. Idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi pistää pystyyn ravintolan, periaatteessa missä vain.

Ruokakarnevaaliksikin kutsutta tapahtumaa on vietetty Suomessa vuodesta 2011 lähtien.

Lempäälän starttipajan ohjaajat Veera Kiretti ja Ilona Luoto ovat molemmat nauttineet Ravintolapäivästä aiemmin asiakkaina.

Idea starttipajalaisten omasta kahvilasta syntyi kuin itsestään.

– Meillä on täällä hyvä keittiö ja puitteet valmiina, ja teemme ruokaa starttipajalla muutenkin joka maanantai, kommentoi Veera Kiretti.

Myös nuoret innostuivat ajatuksesta. Kukaan heistä ei ollut aiemmin osallistunut Ravintolapäivään.

Sunnuntaina starttipajan väelle avautuu myös hyvä mahdollisuus harjoitella asiakaspalvelutyötä käytännössä.

Samalla ystävät ja läheiset pääsevät kurkistamaan starttipajan kulissien taakse.

Starttipajalaisten kahvila on avoinna sunnuntaina kello 12–15.

 

Nuorten starttipaja

Starttipajatoiminta on tarkoitettu lempääläläisille 16–25-vuotialle nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella.

Starttipajan pyrkimyksenä on tarjota onnistumisen kokemuksia, opettaa nuorta sietämään pettymystä ja vahvista nuoren sosiaalisia taitoja.

Toimintaa starttipajalla on neljänä päivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan. Starttijaksot kestävät kolmesta kuuteen kuukauteen jokaisen nuoren yksilöidyn tarpeen mukaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?