”Työpaikat eivät katoa, koska aina tarvitaan ruokaa”

Hakkarin koulun yhdeksäsluokkalaiset olivat viime viikolla työelämään tutustumisessa. Annareeta Tuominen, Jenni Loponen ja Viivi Metso kertovat viikostansa.

Anna-Reeta Tuominen, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

Annareeta Tuominen, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

 Annareeta Tuominen:

– Olin tet-harjoittelussa K-marketissa. Hain sinne, koska halusin tehdä erilaisia hommia kuin edellisissä tet-paikoissa ja ajattelin työn olevan mukavaa vaihtelua, mitä se on ollutkin. Kahdessa edellisessä tet-paikassa olin päiväkodissa ja apteekissa.

– Viikon aikana olen purkanut tavaroita hyllyihin, missä onkin ollut tekemistä joka päivälle. Työilmapiiri täällä on rento ja hommia saa tehdä melko vapaasti, minkä takia suosittelen paikkaa myös muille.

– En tiedä vielä mitä haluan tehdä ammatikseni, mutta voisihan tämä olla yksi vaihtoehto. Työpaikat eivät ainakaan katoa, koska ihmiset tarvitsevat aina ruokaa. Arvosana tet-paikalle on ehdottomasti 10.

 

Jenni Loponen, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

Jenni Loponen, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

Jenni Loponen:

– Olin tet-harjoittlussa kahvila Tähdessä. Aiemmin olen ollut päiväkodissa ja Lempoisten ala-asteella.

–  Hain tänne, koska paikka kiinnosti minua ja ajattelin työn olevan monipuolista. Monipuolista homma on ollutkin, olen tiskannut ja siistinyt pöytiä, käynyt kaupassa ja leiponut. Tein myyntiin oman kääretortunkin!

– Parasta työssä on juuri se, että saa tehdä monenlaisia hommia. Siksi suosittelen paikkaa myös muille. Arvosanaksi annan 10.

 

Viivi Metso, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

Viivi Metso, tet-harjoittelija. Kuva: Lotta Blomqvist.

Viivi Metso:

– Tet-paikkani oli kirjasto. Hain tänne, koska paikka vaikutti mukavalta. Mukavaa työ on myös ollut, olen hyllyttänyt kirjoja sekä lehtiä, tehnyt kirja-arvostelun ja työskennellyt tiskillä. Sain myös olla mukana kirjastoautossa, mikä olikin parasta viikossa.

– Olen ollut Lempala-kangaskaupassa ja Lempäälän käsityökeskuksessa. Suosittelen kirjastoa tet-paikkana, koska työ on monipuolista. Välillä saa olla rauhassa itsekseen, välillä taas asiakkaiden kanssa. Arvosanaksi paikalle annan 9.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?