Munasta kuoriutui Höpönlöpö

Uutisankka pesiytyi Lempäälään

Uunituore painotuote. Höpönlöpön ensimmäinen numero.

Uunituore painotuote. Höpönlöpön ensimmäinen numero.

Kuokkalan koululla painokone lauloi perjantaina 7.helmikuuta. Päätoimittaja, moniosaaja Johanna Niemi asetteli lehden sivuja painokoneeseen, ja pian hänellä oli käsissään uunituore, ihka-ensimmäinen Höpönlöpö. Valtakunnallinen sanomalehtiviikko oli juuri päättymässä. Sen innoittamana Lempäälään on syntynyt uusi lehtijulkaisu.

Toimittajat omasta takaa

Uuden sanomalehden takaa löytyy Kuokkalan koulun aamu- ja iltapäivätoiminta eli voittoa tavoittelematon APIP. Kaikki toimittajat (päätoimittajaa lukuunottamatta) ovat alaikäisiä. Lapsityövoima on tässä tapauksessa laillista.

− Toimintamme perustuu ehdottomasti vapaaehtoisuuteen ja toimittajat saavat itse valita työn määrän ja keston, kertoo päätoimittaja Niemi.

APIP:n henkilökunta perehdytti Höpönlöpön toimittajat lehden tekemiseen Mauri Kunnaksen Etusivun juttu -kirjaan perustuvassa tehokoulutuksessa.

− Teoriapuoli pyrittiin jättämään toimittajiemme mielipiteitä kuunnellen lyhyeksi. Käytännön työhön osallistuivat innolla lähes kaikki APIP:n toiminnassa kirjoilla olevat lapset, kehuu lopputulokseen erittäin tyyväinen Niemi.

Hyppiäiset haastavat paikallislehden

Kuokkalan koulun piha on ötököiden valtaama, uutisoi Höpönlöpö.

− Meillä ei ollut mitään tietoa hyppiäisistä, paljastaa Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Kari Pusa.

Ajankohtaisten uutisten lisäksi Höpönlöpön toimittajat ovat perehtyneet mm. talousasioihin, ravintoon ja muotiin. Ilmoittajat ovat jo löytäneet lehdestä mainospotentiaalia. Sää- ja ohjelmatiedot sekä mielipidepalsta löytyy tästäkin aviisista.

Sanomalehtien kilpailu uutisista ja lukijoista on kiristynyt internetin ilmaistiedon myötä myös Lempäälässä. Riittävätkö Lempäälän markkinat kahdelle sanomalehdelle, jää nähtäväksi.

− Toivomme onnea ja menestystä Höpönlöpölle, ja tottakai uskomme molempien lehtien löytävän omat lukijansa. Tulemme kuitenkin pitämään Höpönlöpön toimitusta silmällä, arvioi päätoimittaja Pusa silmää iskien.

***

Päätoimittaja Niemi Höpönlöpön latomossa.

Päätoimittaja Niemi Höpönlöpön latomossa.

Valtakunnallista sanomalehtiviikkoa vietettiin 3.helmikuuta-7.helmikuuta. Sanomalehtien liiton kampanjan tarkoitus on tutustuttaa lapset ja nuoret sanomalehtiin ja lehtitalojen työhön. Viikon aikana useat lehdet tarjoavat tuotteitaan ilmaiseksi opetusmateriaaliksi kouluille.

***

”Minun mielestäni pitäisi lopettaa saastutus ja että autot toimisivat tuulella. Ja kaatopaikalle ei vietäisi niin paljon roskaa. Ja että ihmiset alkaisivat kierrättää tavaroita ja että tehtaat vaihdettaisiin tuulimyllyihin.” Vili Paija 8v, Höpönlöpö 1/2014

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?