Nuoret lintsaavat, juovat ja tupakoivat entistä vähemmän

Lempäälän nuorten terveydessä on enemmän aihetta iloon kuin huoleen. Vuoden 2013 kouluterveyskysely paljastaa, että niin lintsaaminen, humalahakuinen juominen kuin tupakointikin on vähentynyt verrattuna vuoteen 2011.

Kysely kertoo paljon muutakin hyvää. Esimerkiksi aamupalan syöminen arkisin on lisääntynyt sekä opiskeluun liittyvät vaikeudet ja koulutapaturmat ovat vähentyneet.

Tulokset ovat samansuuntaisia sekä peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilailla että lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoilla.

Lisäksi lukiolaiset kokevat, että koulukuraattorin ja koulupsykologin vastaanotolle pääsy on entistä helpompaa. Positiivista on myös se, että lukiolaisten huumekokeilut ovat vähentyneet vuoteen 2011 nähden.

Sen sijaan peruskoululaiset ja lukiolaiset kokivat, että koululääkärin vastaanotolle pääsy on entistä vaikeampaa. Peruskoululaiset kokivat myös koulukuraattorin ja koulupsykologin pakeille pääsyn aiempaa vaikeampana.

Lisäksi peruskoululaisten niska- ja hartiakivut ovat lisääntyneet, lukiolaisilla taas vähentyneet.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?