Nuoret lintsaavat, juovat ja tupakoivat entistä vähemmän

Lempäälän nuorten terveydessä on enemmän aihetta iloon kuin huoleen. Vuoden 2013 kouluterveyskysely paljastaa, että niin lintsaaminen, humalahakuinen juominen kuin tupakointikin on vähentynyt verrattuna vuoteen 2011.

Kysely kertoo paljon muutakin hyvää. Esimerkiksi aamupalan syöminen arkisin on lisääntynyt sekä opiskeluun liittyvät vaikeudet ja koulutapaturmat ovat vähentyneet.

Tulokset ovat samansuuntaisia sekä peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilailla että lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoilla.

Lisäksi lukiolaiset kokevat, että koulukuraattorin ja koulupsykologin vastaanotolle pääsy on entistä helpompaa. Positiivista on myös se, että lukiolaisten huumekokeilut ovat vähentyneet vuoteen 2011 nähden.

Sen sijaan peruskoululaiset ja lukiolaiset kokivat, että koululääkärin vastaanotolle pääsy on entistä vaikeampaa. Peruskoululaiset kokivat myös koulukuraattorin ja koulupsykologin pakeille pääsyn aiempaa vaikeampana.

Lisäksi peruskoululaisten niska- ja hartiakivut ovat lisääntyneet, lukiolaisilla taas vähentyneet.

 

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>