Home löytyi hammashoitolasiivestä

Vesilahden Kirkonkylän koulun hammashoitolasiivestä on paljastunut homevaurio. Tieto käy ilmi hiljattain julki tulleesta Kirkonkylän koulun sisäilmaraportista. Raportti on luettavissa Vesilahden kunnan verkkosivuilla.

Homevaurio on oppilaiden ja henkilökunnan oireilun todennäköinen lähde, koska eristetilasta on ilmayhteys muihin tiloihin.

Koko koulusta löytyi yhteensä 11 eri mikrobilajia, jotka kertovat kosteusvauriosta. Näistä mikrobisuvuista viisi kuuluu yleisimmin allergiaa aiheuttaviin mikrobisukuihin.

Koulun sisäilman laatu päätettiin tutkia, sillä oppilaiden ja henkilökunnan oireilu on lisääntynyt huomattavasti tammikuusta 2013 lähtien.

Koulun entinen liikuntasali on ollut poissa käytöstä jo pitkään, koska siellä opettaneissa on ilmennyt eniten oireilua. Tilan lattia piti korjata kesän aikana, mutta asialle ei ole tehty mitään.

Ongelmia toisessa kerroksessa

Toisen kerroksen laajennuksen osalta tutkimuksissa havaittiin runsaasti viitteitä vaurioista rakenteiden materiaalinäytteissä, vaikka tilat on rakennettu 2000-luvulla. Lisäksi lämpökameralla huomattiin runsaasti ilmavuotoja rakenteissa.

Tarkastaja suosittelee verhouslevyjen poistoa ja höyrynsulkumuovien uudelleen asentamista ja huolellista tiivistämistä.

Muutamissa tiloissa havaittiin paikallisia vaurioita. Toisen kerroksen wc:ssä on vaurioitunut yläpohja ja huonetila 155:ssä ongelmakohtana ovat kattorakenteet.

Sisäilmaongelmien terveyshaitat toteaa paikallinen terveystarkastaja. Sisäilmatutkimuksen suoritti sertifioitu kosteusmittaaja Sune Latvala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?