
Työnantaja, joka työllistää alle 30-vuotiaan Sanssi-kortin omaavan työttömän työnhakijan, on oikeutettu noin 700 euron työälistämistukeen kuussa 10 kuukauden ajan. Johanna Kernen (vas.), 19, Lempäälästä saa Spring House Oy:n verkkoasioinnin ja työnhaun ohjaaja Heta Rintalalta Sanssikortti-opastusta infotilaisuudessa TE-toimiston Lempäälän toimipaikan tiloissa. Kuva: Erkki Koivisto
Yritys tai yhteisö, joka työllistää lempääläläisen 19-vuotiaan Johanna Kernenin vaikka väliaikaisesti, on oikeutettu saamaan nuoren työttömän palkkatukea 700 euroa kuussa maksimissaan 10 kuukauden ajan. Tuen takeena on Sanssi-kortti, jonka viime vuonna ylioppilaaksi kirjoittanut Kernen on saanut TE-toimistolta työnhakua varten.
– Sanssi-kortin voi saada alle kolmekymmentävuotias työtön työnhakija. Sanssi-kortti ja palkkatuki on aina harkinnanvarainen ja arvioidaan TE-toimistossa tapauskohtaisesti, korostaa Sanssi-kortin saaneille lempääläisnuorille vinkkejä Sanssi-kortin käyttöön ja työllistymiseen antava Spring House Oy:n verkkoasioinnin ja työnhaun ohjaaja Heta Rintala infotilaisuudessa TE-toimiston Lempäälän toimipisteessä.
On kumma, mikäli Sanssi-kortti ei avaa nuoren pääsyä työpaikkaan. Sen verran rahanarvoinen etu kortti on työmarkkinoilla. Työnantaja voi hakea tukea palkkakustannuksiin, joten Sanssi-kortin omaavan nuoren on tuotava ilmi jo varhaisessa vaiheessa, että hän on oikeutettu Sanssi-korttiin.
– Työnhakijan kannattaa itse kertoa työnantajalle olevansa oikeutettu palkkatukeen. Sanssi-kortista kannattaa ehdottomasti kertoa jo hakuvaiheessa, sillä Sanssi-kortti voi olla vielä uusi asia työnantajille.
– Nuoren työttömän työnhakijan kannattaa olla yhteydessä TE-toimistoon ja tarkistaa oma oikeutuksensa Sanssi-korttiin, Rintala opastaa kuulolla ollutta Kerneniä.
Täysi palkkatuki on rahallisesti nuoren työllistämisestä 32,66 euroa päivässä eli noin 700 euroa kuussa, mikäli nuori on töissä vähintään 85 prosenttia alan työajasta. Jos hän tekee osa-aikatyötä, etuuden määrä suhteutetaan siihen.
Palkkatuki voidaan myöntää myös koko oppisopimuskaudelle.
– Työsuhde voi olla määräaikainen, vaikka ihan vain kesätyö. Työnantaja ei saa palkkatukea, jos nuorta ollaan palkkaamassa vastaavaan tehtävään, josta yrityksessä on lomautettu, irtisanottu tai siirrytty lyhennettyyn työaikaan, Rintala kertoo.
Mitä työntekijä sitten hyötyy, jos työllistyy Sanssi-kortin ansiosta?
– Työntekijälle maksetaan alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, hän saa työkokemusta, työtodistuksen ja suosittelijan sekä mahdollisesti pysyvän työpaikan, Rintala luettelee infoa tarkkaavaisesti seuraavalle Johanna Kernenille.
Sanssi-kortti-infotilaisuudet sen saaneille nuorille pidetään Te-toimiston Lempäälän toimipisteessä keskiviikkoiltapäivisin. Seuraavat tiedotustilaisuudet ovat 12. maaliskuuta, 9. huhtikuuta, 14. toukokuuta ja 11. kesäkuuta.
Viimeisimmät kommentit