Vesilahden kunnan nuorisotoimi tukee nuoria kesätyön haussa

Etsintäkuulutus: Suvi Duuni

Ensimmäinen työkokemus on nuorelle iso askel itsenäisyyteen. Ansaittuihin euroihin sisältyy paitsi konkreettinen taloudellinen arvo, myös työtodistuksen muodossa tärkeä näyttö siitä, että tulevaisuuteen voi uskoa ja luottaa. Tänä vuonna Vesilahden kunta ei voi palkata yhtä paljon kesätyöntekijöitä kuin aiempina vuosina. Asiaa ei kuitenkaan olla jääty murehtimaan.

Varasuunnitelmaa on lähdetty aktiivisesti toteuttamaan. Kunnan nuorisotoimi toimii nyt aktiivisena yhteyslinkkinä työnantajien ja nuorten välillä. Liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti kertoo, että potentiaalisia kesätyöllistäjiä on etsitty sähköpostitse sekä sosiaalisessa mediassa ja kunnan nettisivuilla toteutetun kampanjoinnin kautta.

Mukaan kesätyö-kampanjaan on haastettu kaikki tahot: niin kunta, yritykset, yhteisöt kuin yksityisetkin. Työnantajat ovatkin tarjonneet erilaisia tehtäviä monipuolisesti. Kaikki tarjotut askareet ovat nuorelle arvokas tilaisuus päästä kiinni työelämään. Sari Juuti on tyytyväinen kampanjan toteutumiseen.

− Olemme iloisia, että voimme näin auttaa työtä löytämään tekijänsä.

− Ensisijainen tavoitteemme on löytää kesätyö kaikille sitä tarvitseville tänä keväänä Vesilahdessa peruskoulunsa päättäville nuorille. Tähän mennessä työpaikkoja on löytynyt jo yli 30. Tietysti työtä tarvitsevat myös muut nuoret, joten olemme vasta päässeet alkuun, huomauttaa Juuti.

Loistava mahdollisuus oikean työn ja tekijän kohtaamiseen on 9-luokkalaisille järjestettävässä rekrytointitapahtumassa 21.helmikuuta Vesilahden yläkoululla. Kesätyöläisen palkkaamista harkitseville lisätietoja kampanjasta antavat Sari Juuti ja etsivä nuorisotyöntekijä Taina Ahonen.

***

Kesätyön palkka. Taloudellisen tiedotustoimiston Kun koulu loppuu -kampanja antaa ohjeellisen palkka-arvon 335€/ 2 viikkoa sisältäen lomakorvaukset. Kampanjan nettisivuilta saa tukea ja tietoa kesätyöhön liittyen niin työtä kuin tekijää etsiessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?