Kiertoliittymä Pirkalantien risteykseen

Pirkkalantie n ja Tampereentien liittymässä Kuokkalassa liikenne on viime vuosina entisestään vilkastunut. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkkalantie n ja Tampereentien liittymässä Kuokkalassa liikenne on viime vuosina entisestään vilkastunut. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus päätti, että kunta osallistuu kiertoliittymän rakentamiseen Tampereentien ja Pirkkalantien liittymään. Kustannusarvio on 580 000 euroa, josta Lempäälän kunnan osuus on 245 000 euroa.

Lempäälän kunta hyväksyy muutoksen, jolla Tampereentie muuttuu Pirkkalantien liittymän  ja Valkeakoskentien liittymän välillä kaduksi ja siirtyy kunnan hoitoon  ja ylläpitoon.

Jotta rakennettavan kiertoliittymän hulevedet eivät valuisi läheisen kiinteistöyhtiön alueelle, kiertoliittymän alueelta muodostuvat pintavedet johdetaan Lempääläntien ja kevyenliikenteenväylän väliojaan. Rivitalotontin kohdalle tehdään kevyenliikenteenväylän luiskaan salaoja. Hakkarintien alittavan nykyisen rummun eteläpää kaivetaan auki ja sitä jatketaan. Lisäksi Hakkarintien kaakkoispuolella sijaitseva laskuoja perataan. Potkuritiellä sijaitseva liittymärumpu uusitaan ja oja syvennetään.

Yksi kommentti

  1. Sanna Ristonen

    Koska tehdään Moision koululle Vanattarantien risteykseen kiertoliittymä tai muu turvallisuutta parantava toimenpide? Alueen liikennemäärät kasvavat jatkuvasti!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?