Muodostuvan Oma Säästöpankin liikevoitto yli 14 miljoonaa euroa

Vuoden 2014 aikana sukeutuvan Oma Säästöpankki Oy:n liiketulokseksi muodostui yli 14 miljoonaa euroa. Pankin tase vuodenvaihteessa 2013 olisi ollut 1,62 miljardia euroa.

– Tulevan pankin kannattavuutta ja vakavaraisuutta voidaan pitää raudan lujina, toteaa Kantasäästöpankki Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Laine. Kantasäästöpankki Oy:n liikevoitto vuodelta 2013 oli 1,29 miljoona euroa, jota voidaan pitää varsin kohtuullisena ottaen huomioon yhdistymisvalmistelujen aiheuttamat kertaerät.

Yhdistymiset etenevät aikataulussa

Oma Säästöpankin yhdistymisprosessit etenevät aikataulussa siten, että Kantasäästöpankki Oy osalta yhdistyminen saadaan loppuun huhtikuun alussa ja Suodenniemen Säästöpankin osalta kesäkuun alussa.

– Etelä-Karjalan Säästöpankin mukaantulolle myös teknisesti on hyvät mahdollisuudet vuoden 2014 aikana. Yhden taseen luominen mahdollistaa asiakaspalvelun ja it-tekniikan linjakkaan edelleen kehittämisen. Tämä tarkoittaa asiakkaalle sujuvampia ja paremmin kohdistettuja palveluita.

Laine toteaa tyytyväisenä yhdistymisten jälkeen päästävän nopeasti keskittymään täydellä painolla pankkitoimintaan. Suurella osalla paikallispankeista pienet taseet tulevat vaatimaan rakenneratkaisuja, joiden viivyttäminen vain lisää omaa ahdinkoa. Kanta-Hämeessä vain Etelä-Hämeen Osuuspankki ja tuleva

Kestävässä taseluokassa

Oma Säästöpankin eteläiseen alueeseen mukaan Tampere ja Suodenniemen alueet Kantapankista muodostuvaan eteläiseen alueeseen on vuoden 2014 alusta kuulunut myös Tampereen alue ja kesäkuun alusta mukaan tulee myös Suodenniemen alue.

– Olemme ideaalinen kumppani esim. rakennusyrityksille ja muille pk-sektorin toimijoille, joilla asiakaskunta ja toiminta ovat radan varressa Helsingin ja Tampereen välillä. Uuden pankin omat pääomat riittävät kaikkeen haluamaamme liiketoimintaan. Asia voi tulla eteen esim. aluerakentamisen projekteissa ja keskisuurissa yritysjärjestelyissä. Erityisesti Suodenniemen Säästöpankin osalta asialla on suuri merkitys.

Velkaa pienemmäksi

– Suomessa monen kotitalouden velkamäärä on jo nyt tasolla, josta olisi hyvä päästä alemmaksi. Matala korkotaso pitää asuntojen hintoja edelleen hyvällä tasolla. Järkevää olisi varautua myös tilanteeseen, jossa asuntojen hinnat kääntyvät laskuun. Näin varsinkin alueilla, joista työikäinen väestö muuttaa pois, Tarmo Laine toteaa.

– Asuntojen alueelliset hintaerot tulevat varmasti kasvamaan Suomessa ja osin jopa pankin toimialueella, vaikka olemme ns. rintamailla. Nuorten ensiasunnon hankinnassa ei etukäteissäästämisenkään ajatus ole huono.

Laineen mukaan perheiden tulisi entistä enemmän suunnitella myös asuntoasioita yli sukupolvien. Ulkomailta kanavoidulla rahalla ei loputtomasti voida rakentaa suuria omakotitaloja Suomen yhä vähälapsisempiin talouksiin, hän muistuttaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?