LeKi ei suostu karsintoihin, Mattilan ketju sankareina Keravalla

LeKi jatkoi selviytymistaisteluaan Keravalla, jossa se kohtasi jälleen HC Keski-Uusimaan. Viime torstaina HCK otti Kisan päänahan Lempäälässä, joten revanssihenkeä oli ilmassa. LeKi oli voittanut kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta sen jälkeen hävinnyt kaikki. Nyt, todella tärkeällä hetkellä, HCK kaatui vieraissa 4-5 (1-1, 1-2, 2-2).

Kisan kokoonpano on nyt muovaantunut lopulliseen muotoonsa, kun ilman liigamiehiä on pelattu jo muutama ottelu. Maalinsuulle oli vaihtunut Lauri Rämö Jarno Laitisen tilalle. Loukkaantuneina jatkoivat edelleen Aki Juusela sekä Vili Palola, Jaakko Pellisen korvasi Jarkko Pyymäki.

Yksi tärkeä asia Kisalla näyttää olevan hallussa ennen raastavia viimeisiä runkosarjakierroksia. Pisteitä sylkevä ykköshyökkäysvitja on saanut hyvän muodon, kun pisteykkösen Lassi Mattilan sekä kokeneen laiturin Antti Hildenin rinnalle on asetettu nuori oululainen Markus Korkiakoski. Mattilan ketju oli Keravalla voiton takuumiehinä iskien neljä LeKi viidestä maalista.

Maalinteon aloitti uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla KooVeesta siirtotakarajalla saapunut puolustaja Juho Saarinen. Toinen Lempäälään äskettäin siirtynyt peluri, sentteri Joonas Koskinen alusti osuman yhdessä Olli Henrikkssonin kanssa. LeKi on onnistunut menemään kolmesti peräkkäin johtoon heti alussa HCK:ta vastaan viimeisissä kohtaamisissa, mutta vasta kolmannella kerralla se riitti voittoon.

Johtoa ei riittänyt erätauolle asti, sillä HCKn puolustaja Paavo Ylipaino tasoitti 18. minuutilla. Kun keravalaiset olivat päässeet maalin makuun, menivät he johtoon toisen erän alussa ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana. Kisaa koko kauden kiusannut Roope Rannan ketju oli asialla, Rannan heiluttaessa verkkoa.

Keravalle äskettäin siirtynyt Jesse Juntheikki on myös ollu paha pideltävä lempääläisille: tänään 0+2, viimeksi jopa 0+3. Ketjun kolmas jäsen, keskushyökkääjä Kristian Ruisma loukkaantui kesken pelin, joka helpotti omalla tavallaan veirasjoukkueen tehtävää.

LeKi on jo pitkään tarponut karsintaviivan läheisyydessä, ja tappioasemassa Lassi Mattilan ketju astui esiin ja ilmoitti selvästi, ettei se suostu karsimaan sarjapaikasta. Ensin Markus Korkiaskoski tasoitti ylivoimalla ja siitä vain kaksi minuuttia myöhemmin Korkiakoski vei Leki toistamiseen johtoon, 2-3.

LeKi maalinsuulla Lauri Rämö otti kahden ensimmäisen erän aikana 18 torjuntaa, kun vastustajan Aleksis Ahlqvist pääsi 11 kopilla. Mestiksessä ensimmäistä kauttaan pelaava Rämö voitti yhden kaksinkamppailun, sillä vastustajan Ahlqvist päästi hieman helpompia osumia taakseen.

Kolmannesta sijasta runkosarjassa taisteleva HCK iski vielä kahdesti, Ylipaino viimeisteli toistamiseen ja Tomi Mustonen osui kertaalleen. Kolmannessa erässä leijonapaitainen kotijoukkue ahdisteli kovasti lempääläistä mäyräeläintä, mutta maalit tulostaululla lopulta ratkaisivat. Tällä kertaa Kisan leiristä esiin astui Mattilan toinen laituri, Antti Hilden. Hän paukutti kaksi osumaa HCK-verkkoon ratkaisten voiton Kisalle.

Peli kulminoitui pelin viimeisen viitosen pyörähdettyä käyntiin. Ensin HCKn Mustonen tasoitti 4-4 LeKin Jarkko Gladin ja pelaajiston protestoitua rajusti epäselvässä tilanteessa. Kisa kuitenkin kokosi itsensä nopeasti ja seuraavassa vaihdossa ”Hilu” Hilden teki voittomaalin. Mattila pelasi kiekon oikealta keskelle Hildenille, josta kokenut pelimies rokotti armotta, 4-5. Kapteenin esimerkillä Kisan Toni Niemi merkkautti itselleen kolmannen syötön pöytäkirjaan.

Lopussa LeKin päässä oli monia aloituksia ja Kisa joutui turvautumaan useaan pitkään kiekkoon. Molemmat valmentajat käyttivät aikalisänsä, lopullisesti HCKn kiri pysähtyi Janne Öfverströmin jäähyyn viimeisellä minuutilla.

Uhrautuva oman pään taistelu toi tärkeän voiton, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Kun SaPKo hävisi jatkoajalla Jyväskylässä, nousi LeKi pisteellä karsintaviivan yli. Taistelu jatkuu kotikaukalossa lauantaina, vieraita saapuu Kajaanista saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?