Lempäälään 19 000 euroa aikuisten terveyden edistämiseen

Lempäälän kunta on saanut aluehallintovirastolta 19 000 euron avustuksen ”Luovasti liikkuva Lempäälä” -hankkeelleen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on jakanut veikkausvoittovaroista yhteensä 92 000 avustusta aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseen. Pirkanmaan, Keski-Suomen ja pohjalaismaakuntien alueille avustuksia haettiin yhteensä 13 kehittämishankkeelle. Avustusta sai yhteensä 10 kuntaa.

Määrärahalla tuetaan aikuisten terveyttä edistävän liikunnan paikallisia edistämishankkeita, joiden avulla lisätään suomalaisen aikuisväestön liikuntaa terveysliikuntasuositusten mukaisesti ja liikunnallisen elämäntavan omaksumista osaksi arkea. Tarkoituksena on edistää tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikunnalliseen elämäntapaan ja liikunnan harrastamiseen sekä ehkäistä liikunnasta syrjäytymistä ja edistää terveyserojen kaventumista.

”Luovasti liikkuva Lempäälä” -hanke on Lempäälän kunnan terveyspalvelujen, liikuntapalvelujen ja Kunnossa kaiken ikää -työryhmän yhteistyössä valmistelema hanke. Se on suunnattu työikäisille henkilöille, jotka olisi hyvä saattaa systemaattisen terveysliikunnan piiriin.

Hankeaika on 1. elokuuta 2014 – 31. heinäkuuta 2017. Kolmen vuoden hankeajan tavoitteena on vakiinnuttaa kuntaan aikuisten liikunnan käypähoito-suosituksen mukainen toimintamalli. Toimintamalliin pyritään muun muassa luomalla Lempäälään kiertävän liikuntaneuvojan toimenkuva ja kokeilemalla erilaisia aikuisväestön liikuntaryhmiä sekä kartoittamalla niiden hyötyjä.

Aluehallintovirasto painotti kehittämisavustuksia jakaessaan kuntakoordinoituja yhteistyöhankkeita, joissa tehdään yhteistyötä eri hallintokuntien välillä. Erityisesti se korosti sosiaali- ja terveystoimen kanssa tehtävän yhteistyön merkitystä hallinnon eri tasoilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?