Välibaari tekee paluun

Mika Impola tekee remonttia uudessa ravintolassaan. Kuva: Erkki Koivisto

Mika Impola tekee remonttia uudessa ravintolassaan. Kuva: Erkki Koivisto

Oli se sitten EQ-baari tai niin kuin viime vaiheessa Frendit Pub, Villihanhen ja Lempäälän Aleksin välimaastossa kulloinkin toiminutta ravintolaa on kutsuttu kansan suussa osuvasti välibaariksi. Sillä nimellä se aikoo toimintansa aloittaa ja avata ovensa yleisölle pääsiäisviikolla tiistaina 15. huhtikuuta.

– Todennäköisesti nimi on Välibaari. Se ehdotus sai eniten somessa kannatusta. Onhan se vähän ehkä tylsä nimenä, mutta kertoo lempääläläisille asiakkaillemme, mistä on kysymys. Mitään englantilaista nimeä tai liiallista trendikkyyttä en viihtyisälle ihmisten yhdessäolo- ja tapaamispaikalle halua, sanoo paljasjalkainen paikkakuntalainen Mika Impola, 34.

Yrittäjän uralle lähtevä Impola on tehnyt osakeyhtiönsä nimissä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen viime elo-syyskuun taitteesta saakka suljettuna olleesta ravintolatilasta, ostanut konkurssipesältä kalusteita ja on laittamassa paikkaa pystyyn uudessa kuosissa.

Impola on suorittanut hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon ja käynyt yrittäjäkurssin. Aikaisempaa ravintola-alan työkokemusta hänellä on Frendit Pubista vuosilta 1999–03. Hän otti itse yhteyttä vuokranantajaan pitkään tyhjillään olleesta tilasta.

– Pikkuveljellä on yritys, samoin isällä. Kynnys lähteä itsekin yrittäjäksi oli matala, sanoo viimeksi kattotöitä toisen palveluksessa tehnyt Impola.

Pinnat uusiksi

Ravintolan työnimi on jo kirjattu seinään. Erkki Koivisto

Ravintolan työnimi on jo kirjattu seinään. Erkki Koivisto

Impola sanoo päässeensä yrittäjän uralle suhteellisen pienellä rahoituksella. Välibaari aiotaan avata rentona, ei liian virallisena ajanviettopaikkana laittamalla pinnat uusiksi.

Muutostyöt ovat käynnistyneet maaliskuun puolivälissä kuukautta ennen aiottua h-hetkeä. Remontti etenee hyvää tahtia. Kova pintojen hiominen on parhaillaan käynnissä, ja pölyn määrä on sen mukainen. Seuraavaksi on tarkoitus päästä maalaus- ja tapetointihommiin.

Muutostöillä haetaan viihtyisyyttä.

– Kaikki pinnat lattiaa ja kattoa lukuun ottamatta uusitaan. Kaikki pähkinänruskea hiotaan pois ja tilalle tulee valkoista, mustaa ja harmaata.

Vanhat pöydät laitetaan uuteen uskoon, tuolit uusitaan.

– Ilme muuttuu lisäämällä valaistusta ja sisustukseen väriä tuovia elementtejä, Impola maalailee.

Läpi kiinteistön ulottuvissa ravintolatiloissa on avaruutta 243 neliömetriä. Anniskelupaikkoja on ollut enimmillään 150, josta niitä on supistettu ilmastoinnin riittämättömyyden takia ensin 120:een ja myöhemmässä vaiheessa peräti 60:een.

– Tavoitteenamme on saada tehostettua ilmanvaihtoa niin, että se mahdollistaa haaveissamme olevat satakaksikymmentä anniskelupaikkaa.

30 hengen terassi säilyy paikoillaan. Tiskikin uusitaan entisille sijoilleen. Yksi väliseinä rakennetaan ja tuulikaappi laitetaan piiloon. Biljardipöytäkin säilyy.

– Ravintolaan tulee olohuonemainen nurkkaus sohvineen. Siellä voi pelata vaikka lautapelejä.

Uuden ravintolan on tarkoitus aueta huhtikuun puolivälissä Lempäälän keskustassa. Kuva: Erkki Koivisto

Uuden ravintolan on tarkoitus aueta huhtikuun puolivälissä Lempäälän keskustassa. Kuva: Erkki Koivisto

Elävän musiikin iltoja

Uusi ravintola aikoo järjestää elävän musiikiniltoja kahdesti kuussa. Kahden viikon välein vuorottelisivat Lempäälän Karuselli ry:n kokoonpanot vuorotellen RyMy:n eli Ryynikän Mylly Ry:n bändien kanssa.

– Muuta oheistoimintaa ovat dj-illat ja tietenkin karaoke. Mahdollisuus tarjota pientä suolaista, selvitetään tulevaisuudessa, kunhan ensin saamme paikka pyörimään, sanoo Impola, joka aikoo yrittäjänä olla viikolla mahdollisimman paljon tiskin takana.

– Viikonlopuiksi otan ekstraajia. Kolme on jo tiedossa ja heistä kahden kanssa työsopimus.

Panimoiden kanssa neuvottelut käynnistänyt Impola hakee ravintolaan A-oikeuksia ja toivoo saavansa myönteisen päätöksen mahdollisimman pian.

– Eiköhän sieltä kuukauden sisään kuulu.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?