Nousupaikan vastaanottoa mietitään vielä

Kisan lentismiesten kantti piti

Voitontanssi alkaa. Lempäälän Kisa on lunastanut itselleen paikan lentopallon ykkössarjaan voittamalla Vieska Wolleyn kotonaan 3–0 ratkaisevassa nousupelissä 120 katsojan edessä. Kuva: Jani Huurne

Voitontanssi alkaa. Lempäälän Kisa on lunastanut itselleen paikan lentopallon ykkössarjaan voittamalla Vieska Wolleyn kotonaan 3–0 ratkaisevassa nousupelissä 120 katsojan edessä. Kuva: Jani Huurne

Sukkela mies Savosta eli Viljami Kinnunen sai kunnian paukaista viimeisen pallon parkettiin Lempäälän Kisan ja VieskaWolleyn välisessä lentopallon ykkössarjan nousukarsintaottelussa. Kinnusen sivallus aloitti villit lempääläiskemut, sillä peli päättyi lukemiin 3–0 ja kun avauspeli viikkoa aiemmin oli mennyt samoin numeroin, on Kisalla paikka tienattuna ensi kauden maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Lempäälässä ykkössarjaa aiemmin on pelannut Lempäälän Jyry 1980-luvun loppupuoliskolla sekä vuosituhannen taitteessa. Se, nähdäänkö kaudella 2014–15 ykkössarjapelejä Hakkarissa, piirtyy vielä kysymysmerkin taakse.

Kisan seurajohdon avausmiete on, että sarjapaikan vastaanottamisen puolesta prosentit ovat luokkaa 70–30. Asian kiemuroina on lähinnä kaksi seikkaa: talous ja kuinka moni nykyjoukkueesta haluaa satsata lentopalloon ykkössarjan vaatimusten mukaan.

Lentopallossa ykkössarjakausi maksaa arviolta 10 000 euroa enemmän kuin kausi kakkossarjassa johtuen lähinnä rajusti kasvavista tuomari- ja matkakuluista. Jos pelaajistosta tulee massalopettaminen, on uusien pelaajien värvääminen hankalaa, eikä mitään täydellistä muukalaislegioonaa ole edes intoa kootakaan.

Pelaajarintamilta kuului nousun varmistuttua seuranneessa banketissa pääosin hyväksyvää murinaa lähdölle ykkössarjaan, ja joukkueen ehdoton tukipilari Sauli Silpo avasi sopimusketjun lyömällä kättä päälle pelaamiselle ensi kaudella Kisassa. Myös joukkueen valmennuksesta vastanneet konkarit Raimo Lehtonen ja Tapani Nyström ovat väläytelleet vihreää valoa jatkon suhteen.

Vieskaa vastaan Kisa pelasi alussa erittäin vahvaa hyökkäyspeliä. Sauli Silpo ja Anssi Vesanen olivat laidoissa vakuuttavia, ja kun oma syöttökin puri, meni kaksi avauserää helpolla Kisan nimiin. Kolmas erä oli tuskainen, hiukan taisivat nousujuhlat jo välkkyä monen mielessä. Noin 130-päisen kotiyleisön rajulla tuella Kisa nousi erän lopussa takaa ohi.

– Kauden tärkeimmällä hetkellä pelasimme kaksi hyvää ja tasapainoista peliä. Kotiyleisölle iso kiitos, oli mahtavaa kannustusta, kiitti Raimo Lehtonen joukkojaan ja paikallista lentisväkeä.

Kisa lupaa tiedottaa menemisestään ykkössarjaan 4. huhtikuuta mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?