Minitennisturnauksessa tutustuttiin lajiin

Minitennisturnauksen palkintojenjaossa oli hymy herkässä. Kuva: Timo Reunanen

Minitennisturnauksen palkintojenjaossa oli hymy herkässä. Kuva: Timo Reunanen

Tenniksen aloittaminen sopivilla välineillä ja oikeankokoisella kentällä antaa pelaajille mahdollisuuden syöttää, pelata ja laskea pisteitä heti ensimmäisellä lajiin tutustumiskerralla. Tänä keväänä Tennisliitto käynnisti minitenniskiertueen, jossa kilpailutapahtumia on eri puolilla Suomea. Hämeen ja Keski-Suomen alueen yksi osakilpailuista pelattiin maaliskuussa Lempäälässä. Kisanäyttämönä toimi Liikuntakeskus Parkki.

Minitennistä pelataan sulkapallokentän kokoisella alueella, pehmopallolla sekä matalalla verkolla. Lempäälän turnauksessa pelattiin alku- ja jatkolohkojen otteluja aikapeleinä. Kisat oli tarkoitettu 9-vuotiaille ja sitä nuoremmille aloitteleville tennispelaajille. Liikuntaparkin turnauksessa tytöt ja pojat pelasivat samassa sarjassa.

Lempäälän kisan ykköseksi ilman tappioita pelasi Tampereen Tennisseuran Leevi Talonen. Hän ei hävinnyt turnauksessa peliäkään, ja ratkaisevassa jatkolohkon ottelussa kukistui saman seuran Khloe Kärkkäinen. Kahden parhaan pelaajan ottelussa näkyi jo aikuisten sarjoista tuttuja elementtejä; monipuolista peliä, näyttäviä peruslyöntejä sekä taktista osaamista. Lempäälän Tennisseuran edustajana oli Nikoelmeri Sukari, joka ensimmäisessä turnauksessaan esitti hyvää pelisilmää.

Lempäälän Tennisseuran järjestämän kilpailun tuomareina toimivat Suheil Lizana, Juha Pärkkä ja Timo Reunanen. Lempäälässä on tarkoitus järjestää vastaava turnaus myös syyskaudella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?