Koskivirta kauhoi kaksi MM-hopeaa Rovaniemellä

Tuula Koskivirta (vas.) ja Kiinan Xiuhua Liv mitalitunnelmissa.

Tuula Koskivirta (vas.) ja Kiinan Xiuhua Liv mitalitunnelmissa.

Lempääläläinen Tuula Koskivirta jatkoi komeaa arvokisamitaliketjuaan talviuinnin maailmanmestaruuskisoissa 20.–23. maaliskuuta Rovaniemellä. Lempäälän Kisaa edustava uimari ui rintauintityylillä MM-hopeaa niin rintauinnin 25 metrin matkalla kuin vapaallakin samalla matkalla.

Molemmilla 70–74-vuotiaiden naisten sarjan matkoilla Koskivirran edelle ja MM-kultaan ehätti Kiinan Harbinista kotoisin oleva Xiuhua Liv. Molemmat tulevat MM-mitalistit osuivat jo samaan alkuerään, jossa kiinalainen ehti maaliin metrin edellä Koskivirtaa. Finaalissa taisto oli tiukkaakin tiukempi, ja naiset erotti maalissa vain seitsemän sadasosaa Livin eduksi.

Koskivirta on aikaansa, 28,01 tyytyväinen. Hän paransi reilusti helmikuun alussa uitujen avantouinnin SM-kisojen voittoaikaansa (28,69).

Sama naiskaksikko korjasi samassa järjestyksessä kirkkaimmat mitalit 25 metrin vapaalla ennen kaksikolle selvästi jäänyttä pronssimitalistia, Iso-Britannian Patricia Bakeria. Koskivirran aika oli sadasosalleen sama kuin naisen jo rintauinnin finaalissa tekemä. Kiinalainen kroolasi vapaalla aikaan 23,23.

Lempäälän Kisalta oli matkassa myös miesten G-sarjassa Eelis Kuusela ja Lauri Nieminen. He olivat 59 miesrintauimarin 25 metrin matkalla peräkkäisillä sijoilla 51. ja 52. hieman päälle 32 sekunnin ajoilla.

Kaikkiaan maailmanmestaruuskisoissa Rovaniemellä kastautui lähes 1 300 talviuimaria 35 maasta.

Koskivirta sopisi ikänsä puolesta vielä ensi vuonna viimeistä kertaa naisen nykyiseen J-ikäisten naisten sarjaan. Seuraavat maailmanmestaruuskisat on määrä järjestää kahden vuoden päästä Venäjällä.

– Sinne tuskin enää lähden, mutta ensi vuoden kevättalvella uidaan avantouinnin Suomenmestaruuskisat Oulussa. Sinne voisin vielä osallistua, sanoo viime viikonloppuna uransa viimeisiin halliuinnin SM-kisoihinsa Lappeenrannassa osallistunut Koskivirta.

– Täällä Lempäälässä kun on niin vaivalloista harjoitella halliuintia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?