Mitä jos Ikean sijaan kurvaisitkin kirpparille?

Uusi voi olla vanhaa

Kevään tullen pölyjä pyyhkiessä saattaa kotinsa nähdä äkkiä uudessa valossa. Vastapestyt ikkunat piristävät vielä pidempään, jos niihin ripustaa uudet verhot. Entä jos seinälle laittaisi ihan oikean taulun julisteen sijaan.

Itselle uusi voi olla toisen vanhaa. Eniten voittaa se, joka osaa tuunata. Entisöintiä ja käsitöitä voi oppia ja harjoitella ammattilaisen ohjauksessa vaikkapa kansalaisopistoissa. Lempäälässä vanhoja huonekaluja ja isompia esineitä löytyy ainakin Klaffista ja piirongista (Kuljuntien ja Sarvikkaantien risteyksessä) sekä Lempäälän kirppikseltä Halkolasta. Uniikkia kirpputorilla (Tampereentie 38) isojen esineiden valikoima on kenties pienempi,  mutta siellä voi allerginenkin ostosten lomassa nautiskella Lähileipomo Ilonan gluteenittomista herkuista.

Huutokauppa netissä voi olla monelle tuttua, mutta Lempäälän keskustassa Huutokauppahuone Aleksin huudettavia tavaroita voi käydä katselemassa paikan päällä jo monta päivää etukäteen. Itse kaupanteon voi suorittaa netissä, jonne kaikki myytävät tavarat on kuvattu ja listattu. Seuraavan kerran nuijaa lyödään pöytään lauantaina 29. maaliskuuta.

Kierrätyskeskus Varikon (Ahtialassa) tarjonta  kannattaa myös käydä tarkistamassa. Mikä parasta, vaihdossa voi viedä kevätsiivouksessa tarpeettomiksi todetut tavarat pois jaloistaan. Kysy kuljetuksesta!

Kommentit (4)

 1. Tuomas

  Huutokauppahuone Aleksi huijaa!
  Kannattaa varoa Huutokauppahuone Aleksia Lempäälässä. Heidän huutokauppaansa voi osallistua myös netissä. Ostin heidän viime huutokaupastaan – netissä osallistuen – ”meteoriitin”, jonka mukana tuli vieläpä oikein esite eräästä Virosta löydetystä meteoriitista. Paljastui sitten aivan muuksi kuin meteoriitiksi, ja esitteen kera myytynä petoksen tunnusmerkistö täyttyi. Huutokauppahuone ei mitenkään halunnut kantaa vastuuta, eikä suostunut korvaamaan kuluja (matkat edestakaisin Espoosta hakemaan ”meteoriittia” plus erittäin pätevän geologin tutkimus). Varokaa huijareita! Huutokauppahuone Aleksi kyllä mainostaa, että ”asiantuntijamme arvioivat kaikki myytävät kohteet”.

 2. En käy enää

  Tänään huutokauppahuone Aleksin asiakkaat saivat todistaa kauppiaan ammattimaista käytöstä, kun tämä alkoi riehumaan ja heittelemään tavaroilla tiskin takaa. Yhden asiakkaan hääti ulos asti perässä juosten ja huutaen. Kyseinen asiakas vaati itselleen ilmeisesti huutokaupassa ollutta tavaraa, joka asiakkaan mukaan kuului tälle ja oli huutokaupassa luvatta.

 3. Liisa

  Hauska ostaa vanhoja ja kivoja esineitä. Kannattaa kuitenkin varoa. Huutokauppahuone Aleksilla on mm. ollut myynnissä väärennetty Mannerheim-risti ja muutenkin sen toiminnasta on tullut runsaasti erittäin huonoa palautetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?