Sahalla valppaus on valttia

Katastrofin ainekset

saha 3On torstai 27. maaliskuuta, kello noin 12:09. Kipinöivä puunpala katoaa poistoputkeen, humps. Koneet seis! Hälyttäkää palokunta! Putkessa alkaa heti savuta ja kipinöidä.

Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta annettiin pelastuslaitokselle kello 12:11. Kun ajelen Lipontietä tapahtumapaikalle parikymmentä minuuttia myöhemmin, vastaan tulee sammutusauto ja palokunnan pakettiauto.

Pipu Ky:n hallien takana jälkisammutustyössä on toinen sammutusauto ja raivauskalustoa. Autojen määrä voi kuulostaa isolta, mutta kun sahalla palaa, on syytä varautua pahimpaan.

Pipu on työstänyt vaneria vuodesta 1983. Tulipalon voima tuli todistettua kesällä 2005, jolloin suurin osa yrityksen rakennuksista tuhoutui. Pomon nimikkeellä löytämäni vastuuhenkilö Panu Pirhonen puhuu kännykkään tarkkaillen huolellisesti palomiesten työskentelyä.

− Huh huh. Isommalta vahingolta säästyttiin. Onneksi palokunta tuli nopeasti ja ryhtyi toimeen lennosta. Palo saatiin nopeasti rajattua hallin ulkopuolelle  ja purusiilokaan ei tainnut pahasti kärsiä.

saha 4Putkesta nousee edelleen savua.

− Se voi olla pölyäkin, arvelee paloesimies Jari Järvinen.

− Tilanteen pelasti se, että työntekijät olivat hyvin ajan tasalla ja tiesivät mitä tehdä. Saapuessamme paikalle sammutustyön valmistelut oli jo aloitettu ja meidän oli helppo jatkaa siitä.

Jälkisammutus jatkuu. Veikkaan, että yöllä Pirhonen ei nuku kovin sikeästi kipinävahtivuorojen välissä.

***

Toim. lisäys: Pirhonen kertoo jo iltapäivällä, että palossa vaurioituneiden suodattimien tilalle on jo lähetetty tehtaalta uudet, joten tuotanto pääsee käyntiin heti kun asennustyö saadaan perjantai-aamuna hoidettua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?