Kevät on uudistumisen aikaa. Itsensä hemmottelu on ok.

CoCo-nainen on olennainen

Coco 1

Tuija Hartus oppii omat värinsä Maria Kahilammen opastuksessa.

Värianalyysin loppuvaiheessa Tuija Hartuksella on harteillaan suojana puhtaanvalkoinen kangas. Kauneuskouluttaja Maria Kahilampi alkaa latoa harteille värikkäitä tilkkuja, tummanruskeasta edetään vaaleiden sävyjen kautta lähes neonvihreään ja kirkkaaseen okraan.

− En olisi uskonut, että tällaiset värit näyttävät näin hyvältä. Missään nimessä en olisi poiminut kaupan rekistä tämän värisiä vaatteitta, Hartus ihmettelee.

Valo Piippokeskuksen toisessa kerroksessa on peräisin tervetulleesta kevätauringosta. Kaikki kauneudenhoitoon perehtyneet tietävät, että luonnonvalo on valoista julmin ja ehdottomin. Mutta Tuija Hartuksen kasvojen iho hehkuu ja silmät loistavat kirkkaina. Silmällä katsoen ero vaaleimman sävytilkun ja suojakankaan välillä on hiuksenhieno, mutta vaikutus kasvoilla on huima.

Lasten kanssa kotona ollessa itsestä huolehtiminen on usein toissijaista. Vaatteita ei tule hankittua, koska lapset eivät välitä muotoseikoista ja muut eivät näe, mihin kotona pukeudutaan. Hartus todistaa, että juuri näinhän se menee:

− Nyt kun lapset ovat vähän isompia, itselle on taas enemmän aikaa. Vaatekaappi on melkein tyhjä. Tässä on hyvä kohta panostaa siihen, ettei tule tehtyä virhehankintoja.

− Aion mennä värikartan kanssa sovituskoppiin. Enkä osta yhtäkään uutta vaatetta, joka jää kaappiin käyttämättömänä seisomaan, lupaa Hartus.

Edessä kevät sävyt. Tuija Hartusta pukee paremmin syksy.

Edessä kevätsävyt. Tuija Hartusta pukee paremmin syksy.

Herää sisko, ulkona paistaa aurinko!

Hartuksen poistuttua jään haastattelemaan yrittäjätulokasta. Kahilampi on toiminut kouluttajana Lempäälässä vuodesta 2012. Ennen nykyistä liiketoimintaa hänellä on seitsemän vuoden kokemus hoitolayrittämisestä Helsingissä. Vuoden alusta CoCo-Palvelut Ky aloitti kauneushoitola-toiminnan ja Kahilampi pääsi taas tekemään kaipaamaansa hoitotyötä.

− Mistä sinä haet palveluja? kysyy Kahilampi äkkiä.

Mietin aika kauan, taidan olla tee-se-itse-tyyppiä. Onko itsensä hemmotteleminen ylellisyys, johon ei koskaan lopulta löydy sitä viimeistä toteutustarmoa? Asiaa ei yhtään helpota se, että pitäisi lähteä pidemmälle.

− Haluaisin saada vähän eloa keskustaan. Yhteistyöllä se voisi onnistua, Kahilampi visioi.

Innostus onkin tarttunut muutamaan yrittäjään. Ståhlbergin kahvilassa Lempala, Tilausompelimo Pri-vaate ja Kahilampi järjestävät tyyli-illan, jossa puhutaan kahvitarjoilun ohessa värien merkityksestä ulkoiseen olemukseen, kodin sisustuksen kevättuulista ja vaatteiden tuunaamisesta eli muodistamisesta.

− Tämäntyyppistä toimintaa toivon enemmän jatkossakin. Kaikki hyötyvät, kun palvelut tulevat asiakkaille tutummaksi.

Kevään valo on vaaraksi

Esitellessään hoitolassa käyttämäänsä vitamiinien imeytykseen perustuvaa ihonhoitosarjaa Kahilampi vilkaisee ulos ikkunasta. Kouluttajan tausta ja kiinnostus tieteeseen tulee nyt vahvasti esiin:

bellabaci

Kuivakuppausta silikonikupilla

− Seuraan jatkuvasti alan uutisia. Jos en osaisi antaa asiakkaille ajankohtaista tietoa vaikkapa auringonvalon haitoista ja aurinkosuojatuotteista, niin mitä hyötyä arvokkaasta hoidosta olisi, kun iho altistuisi edelleen vahingoittaville UV-säteille.

Kasvojen ihoa ehkä tulee hoidettua talvellakin, mutta bikinikausi tulee pian ja vaatteiden vähentäminen tarkoittaa paljasta ihoa. Kauneuskouluttajalla on vastaus tähänkin: Etelä-Afrikasta peräisin oleva kuivakuppaus-menetelmä lupaa laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle, hävittää selluliitin ja kiinteyttää ihon.

Vakavaa hemmottelua

Kahilammella on aineenvaihdunnan erityisosaamista myös lymfahieronnassa. Hän on erikoistunut lymfaterapiaan, jota käytetään myös erinäisten sairauksien hoidossa täydentävänä fysikaalisena hoitomuotona. Kevyt, pumppaava hieronta edistää ihon elpymistä vaikkapa palovammasta, leikkausarvesta tai säärihaavasta. Menetelmä soveltuu myös joidenkin kroonisten sairauksien, kuten ruusun, reuman ja migreenin oireiden helpottamiseen ja syövän jälkihoitoon. Osan lymfahoidoista korvaa Kela.

Toistaiseksi Kahilampi uskoo hierontapalvelujensa keskittyvän enemmän kosmeettisiin hoitoihin ihan käytännön syistä.

− Sopivia liiketiloja ei tähän hätään löytynyt, pidän tilannetta edelleen tarkasti silmällä. Nouseminen portaita kakkoskerrokseen on toisille asiakkaille tuskallista tai jopa mahdotonta. Pitäisi päästä katutasoon,  yrittäjä pohtii.

− Kunpa keskustan kaava saataisiin tehtyä ja rakennusvaiheeseen edettäisiin nopeasti.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?