Uniikkia edelleen

Rohkeasti yrittäjäksi ryhtynyt Taina Mäenpää  otaksuu, että pöytävuokran täytyy olla kohtuullinen, jotta  tavara kiertää.

Rohkeasti yrittäjäksi ryhtynyt Taina Mäenpää
otaksuu, että pöytävuokran täytyy olla kohtuullinen, jotta
tavara kiertää.

Kesällä 2013 Taina Mäenpää perheineen muutti  Lempäälään. Bussilla työssäkäynti Tampereella puudutti nopeasti niin, että ikänsä palkkatyötä tehnyt Mäenpää oli valmis perustavanlaatuiseen valintaan. Jotain omaa piti päästä tekemään.

Yrittäjyys alkoi maaliskuussa, kun Uniikkia kirpputorin entinen omistaja Elina Mäkinen keskitti panoksensa samoissa tiloissa jatkavan parturi-kampaamon toimintaan. Iso elämänmuutos koskettaa koko perhettä. Arkisin yrittäjä tulee kotiin joka päivä vasta kuuden jälkeen, kun kirppari suljetaan.

− Ensimmäiset viikot ovat olleet fyysisesti raskaita. Istumatyötä pitkään tehneenä seisominen ja jaloilla olo vaatii totuttelua enemmän kuin osasin arvatakaan, hymähtää yrittäjänoviisi.

− Vapaapäiviä en ole pystynyt pitämään vielä yhtään.

Remonttiakin piti tehdä heti alkuun, sillä oma yritys tuntuu omalta vasta kun se on yrittäjän näköinen. Innostus voittaa väsymyksen, kun Mäenpää kertoo suunnitelmistaan.

− Kahvilatoimintaan aion satsata. Halusin viihtyisän tilan, jossa saa rauhassa istua kahville ja jutustelemaan.

− Tuoretta pullaa joka päivä, myös kotiin haettavaksi, ja leivonnaisten myyjille kunnolla tilaa. Ja yhteistyö Ilonan kanssa tietysti jatkuu.

Sisustustakan loimussa ja vaaleanhempein värein sisustetussa kahvihuoneessa onkin uniikki tunnelma. Kuin elämän kevät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?