Luontevasti lajitellen Vesilahdella

Vuonna 2016 biojätettä ei enää saa kipata kaatopaikalle. Vesilahdella biojätteen keräys alkoi syksyllä 2013. Kosken- ja Kirkonkylässä sijaitsevia kunnan kiinteistöjä biojäteauto jo kiertelee, mutta kuorma ei vielä näistä pysähdyksistä täyty. Pirkanmaan Jätehuolto toivoo alueelle lisää keräyspisteitä, mutta taloyhtiöiden päätöksiä syntyy vasta, kun vuosikokoukset on pidetty.

− Biojäteasia on kyllä tarkoitus ottaa esiin kevätkokouksessa.  Alustavasti on toki keskusteltu, ja keräysastiaa on kyselty, kertoo asunto-osakeyhtiö Vesilahden Kesäyön isännöitsijä Ilpo Vähäruohola.

Pirkanmaan Jätehuolto rohkaiseekin hankkimaan biojäteastian taajama-alueella myös omakotitaloon, vaikka yhdessä naapurien kanssa. Sääksjärvellä perustetusta biokimpasta kerrottiin Lempäälän-Vesilahden Sanomissa joulukuussa. Neuvoja ja vinkkejä jäteasioissa voi kysellä myös Pirkanmaan Jätehuollon neuvojilta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>