Vesilahti sijoittaa Kantriin

Vuodesta 1997 lähtien Kantri ry on tukenut Tampereen seutukunnan kehittämistä ja rahoittanut erilaisia maaseudun hankkeita ja yrityksiä. Toiminta-alueen 365 000 asukkaasta 103 000 katsotaan asuvan maaseudulla. Yhdistyksen uusi strategia sisältää kolme päätavoitetta. ”Vastuu yhteisöstä ja ympäristöstä 2014 − 2020” -teema painottaa ympäristövastuullista asumista, yhteisöllisyyttä ja nuorisoa sekä paikallisen yrittäjyyden edistämistä.

Määrärahat jaetaan tasan strategiaan sitoutuneiden kuntien kesken. Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven lisäksi toiminta-alueeseen on liittynyt Oriveden kaupunki. Kunkin kunnan maksuosuus rahoituksesta on korkeintaan 24 000€ vuodessa. EU:n ja valtion tukema maaseutusohjelma  ja yksityinen rahoitus kasvattavat yhdistyksen arvion mukaan koko rahoitussumman vuositasolla yli 1 476 900 euroon.

Vesilahden kunnanhallitus on kokouksessaan 31. maaliskuuta hyväksynyt myönteisen sitoutumispäätöksen sillä edellytyksellä, että myös muut kunnat sitoutuvat strategiaan ohjelmakaudeksi 2014 − 2020.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?