Veri kiertoon

Luovuttaja saa maata, ja veri kiertää. Veripalvelu sen sijaan huolehtii verivalmisteiden tuoreudesta ja riittävyydestä sairaaloissa myös juhlapyhien aikaan. Uusien hoitokäytäntöjen myötä veren tarve on vähentynyt niin, että verivarastot pidetään pienempinä ja Veripalvelu toimittaa verituotteita vain tarpeeseen. On siis tärkeää, että luovuttajia riittää joka arkipäivälle, koska verihiutaleet säilyvät käyttökelpoisina vain viisi päivää luovutuksesta. Akuutin tarpeen tullen tietyn veriryhmän luovuttajia voidaan kutsua luovuttamaan tekstiviestitse. Oman veriryhmän tarvetta voi seurata itsekin Veripalvelun nettisivuilta.

Veripalvelutoimistot ovat avoinna lankalauantaina 19.4. klo 10–16, suljettu 18. ja 20.–21.4.

Luovutus Lempäälässä Lempoisten seurakuntatalolla seuraavan kerran 24. huhtikuuta kello 14 – 18.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>