Hiekoittaminen koko leveydeltä kompromissi

Kevyenliikenteenväylät on tältä keväältä jo suurelta osin pesty ja harjattu. Jatkossakin ne hiekoitetaan talvella koko leveydeltään. Kuva: Erkki Koivisto

Kevyenliikenteenväylät on tältä keväältä jo suurelta osin pesty ja harjattu. Jatkossakin ne hiekoitetaan talvella koko leveydeltään. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnan tekninen lautakunta päättää jatkaa kevyenliikenteen väylien hiekoittamista talvikausina entiseen tapaan.

Vetoomuksen kunnalle jättäneet toivoivat, että vain toinen puoli Moision alueen jalkakäytävistä hiekoitettaisiin toisen puolen jäädessä käytettäväksi mm. potkukelkoin.

Lautakunta toteaa, että jos liukkaudentorjunta suoritettaisiin vain osittain liikenneväylällä, tienpitäjä olisi edelleen vastuussa vahinkotapauksissa, jotka tapahtuisivat väylän liukkaalla osalla.

Vaikka liukkaudentorjunta voitaisiin teknisesti suorittaan vain toiselle puolelle väylää, talven mittaan sepeliä kulkeutuisi aurauksen yhteydessä myös hiekoittamattomalle osuudelle.

– Tienpitäjä ei voi tyydyttää kaikkia tienkäyttäjien toiveita. Turvallisuus väylillä on toimiva kompromissi kaikille, lautakunta toteaa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>