Lastensuojelu herättää yhä enemmän kysymyksiä

Sosiaaliasiamiehelle osoitettujen lastensuojelukysymysten määrä on noussut selvästi sekä Lempäälässä että Vesilahdessa. Vuonna 2013 lastensuojeluun liittyviä yhteydenottoja oli Lempäälässä yhteensä 13, kun vuonna 2012 niitä oli vain viisi.

Vesilahdessa yhteydenottoja oli ainoastaan yksi vuonna 2012. Seuraavana vuonna määrä nousi kymmeneen.

Tiedot käyvät ilmi maaliskuussa valmistuneesta sosiaaliasiamiehen selvityksestä. Kaiken kaikkiaan sosiaaliasiamiehen vuosi 2013 oli huomattavasti kiireisempi kuin 2012.

Vuonna 2012 Lempäälän ongelmana oli lastensuojelutarpeen selvitysten valmistuminen määräajassa: näin kävi vain 49 prosentissa tapauksista. Nyt vastaava luku on noussut 78 prosenttiin.

Sosiaaliasiamiehen yhteydenottojen määrä kasvussa

Lempäälässä yhteydenottoja sosiaaliasiamieheen oli yhteensä 55. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 37.  Asiatapahtumista 23 koski toimeentulotukea.

Vesilahdessa yhteydenottojen kokonaismäärä nousi vielä enemmän: kuudesta 21:een. Pääsääntöisesti Vesilahteen liittyvät kysymykset koskivat palvelun toteuttamista.

Lisäksi sosiaaliasiamiehen selvitys kertoo, että lempääläläisten pitkäaikaisasunnottomien määrä on noussut kolmesta kymmeneen. Vesilahdessa sekä vuonna 2012 että 2013 luku oli pyöreä nolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?