Loiske vannoo pallonhallinnan nimiin

Loiske löi viimeisessä treenipelissä ennen sarjakautta Kangasalan Voiton lukemin 4–1. Joonas Järvi hätyyttämässä kulmatilanteessa KaVo:n maalia. Kuva: Pauli Impola

Loiske löi viimeisessä treenipelissä ennen sarjakautta Kangasalan Voiton lukemin 4–1. Joonas Järvi hätyyttämässä kulmatilanteessa KaVo:n maalia. Kuva: Pauli Impola

Keskiviikkona 16. huhtikuuta käynnistyy jalkapallon kolmosdivisioona, jossa lempääläistä osaamista edustaa perinteikäs Sääksjärven Loiske. Mustaoransseja valmentaa Jani Alanne, joka muutama päivä ennen sarja-avausta on täynnä uskoa hyvään ja tapahtumarikkaaseen futiskauteen.

– Joukkue on tiivis ja rento, arvioi Alanne.

Loiskeen talvikausi oli vaikea. Pelaajat olivat siellä sun täällä ja harjoituksissa oli heikoimmillaan puolentusinaa treenaajaa. Kun vielä joukkueen uudeksi valmentajaksi syksyllä lähtenyt Juha-Pekka Nieminen jäi maaliskuun alussa pois, oli tilanne hankala.

– Nyt on ollut noususuunta. Positiivisesti edetään. Treenit pyörivät hyvällä rosterilla, kun futsal-kausi on päättynyt, tuumaa Alanne, jonka tukena valmennusasioita pähkäilevät kokeneen kaartin pelaajat Miikka Saarenrinne, Petteri Väänänen ja Sami Vartiainen.

Loiskeen pelikirjaa viime kauteen verrattuna on ruuvattu selkeästi pallollisempaan suuntaan. Loiske pyrkii pitämään palloa, rakentamaan peliä maltilla.

– Juoksukilpailut kuuluvat yleisurheiluun, me pyrimme pallokontrolliin, Alanne teesittää.

Tärkeä seikka entistä pallollisempaan pelityyliin siirtymisessä on, että joukkueen koostumus on koko lailla sama kuin viime vuonna. Pelaajat tuntevat toisensa hyvin.

Uusia loiskelaisia ovat oman junnukoulun kasvatti Teemu Tossavainen, joka tuli TKT:n organisaatiosta, välivuoden pitänyt Joonas Järvi ja Nokialta saapunut maaliahne kärkimies Aleksi Haaramäki. Viime vuoden sakista pois on jäänyt Manu Helminen.

Seuran tavoite on sarjassa säilyminen. Kolmosdivisioonassa pelaa tällä kaudella 12 joukkuetta, joista kolme putoaa, sijalle yhdeksän sijoittunut karsii ja voittaja nousee kakkosdivariin.

– Sarjapaikan pitäminen on vähän kliseiseltä kuulostava sanonta, mutta kyllä meillä on kunnianhimoa enempäänkin. Sanotaan, että haluamme haastaa kärkiporukoita ja kiusata suosikkeja, Alanne muotoilee ja nimeää kolmikon Musa Salama, TPT ja Nokian Palloseura selkeiksi kärkikandidaateiksi.

Loiske pelaa kolme ensimmäistä peliään kotiareenallaan Sääksjärvellä. Tänään saapuu kylään FC Tigers Tampereelta, 25. huhtikuuta visiteeraa NoPS ja 2. toukokuutta Loiske mittaa TPV:n kakkossakin osaamisen.

– Tigers tulee varmasti kovaa päälle, joten pallonhallintamme joutuu heti tiukkaan puntariin. Mutta kyllä me sarja-avaukseen olemme valmiina, sanoo Jani Alanne luottavaisena, ja luottoa lisää hyvin mennyt kenraaliharjoitus eli treenipeli Kangasalan Voittoa vastaan, jonka Loiske voitti selvästi maalein 4–1.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?